Ultima oră

Jaful anului la Adjud: 1,2 milioane de lei furati dintr-o rulota

Ziarul de Vrancea
29 iul 2009 29870 vizualizări
Toti cei sase autori ai tilhariei de la Adjud au fost arestati in timp record u ultimii trei tilhari s-au predat autoritatilor de buna voie cu buzunarele goale u familia Buzdugan din Husi, care a cazut victima tilharilor, se ocupa cu distrarea oamenilor pe la bilciuri si pastra in rulota o suma uriasa de bani, peste 1,2 milioane de lei, adica aproape 300.000 de euro u autorii au avut pontul de la fosti angajati ai familiei u pagubitii spun ca banii erau imprumutati, insa politia a demarat o ancheta pentru a afla care este provenienta acestora u politia a recuperat 420.000 lei din suma sustrasa

Cei trei tilhari din parcul de distractii de la Adjud au fost adusi luni seara, aproape de miezul noptii, la sediul IPJ Vrancea, fiind introdusi in arest. Flancati de mascati, cei trei au dat dovada de o nepasare incredibila, lasind impresia ca merg in vacanta si nu in arest. Capul tilhariei, un tinar pe nume Rio Vasilica Tocu, a ris continuu si a dat un raspuns socant in momentul in care a fost intrebat de unde a avut informatiile despre bani. "De la tine, nu stii ca tu mi-ai zis?", i-a spus acesta unui reporter aflat la fata locului. Rio Vasilica Tocu si Alexandru Harabagiu, ambii de 20 ani, dar si complicele lor, Gigel Popa, de 22 ani, toti din Husi, trei dintre cei sase suspecti in cazul tilhariei de la Adjud, au primit ieri mandate de arestare pentru 29 de zile. Asupra primilor doi s-a gasit suma de 380.000 lei, in timp ce de la Popa, cel care a avut pontul, s-au ridicat 40.000 de lei. Se pare ca din rulota au disparut peste 1,2 milioane de lei, adica aproape 300.000 de euro. "Impreuna cu politistii de la Vaslui si Husi am reusit in mai putin de zece ore sa-i identificam pe cei sase autori. Am recuperat suma de 4,2 miliarde de lei vechi. Continuam cercetarile pentru identificarea celorlalti trei autori si recuperarea sumei de bani. Prejudicul exact nu este cunoscut pentru ca familia tilharita nu poate preciza exact suma de bani pe care o detinea. Initial ni s-a spus despre un prejudiciu mic, apoi de 10 miliarde de lei vechi, iar apoi si mai mult. Banii recuperati vor fi depusi intr-un cont la dispozitia instantei de judecata", ne-a spus comisarul sef Marian Cirjica, seful Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Vrancea. Ceilalti trei suspecti, Dragos Irimia, 18 ani, Mihaita Irimia, 22 ani, si Adrian Pogingeanu, de 23 ani, tot din Husi, s-au predat ieri la prinz. Acestia s-au prezentat la Parchet, fara a avea asupra lor vreun ban, insa vor trebui sa spuna tot ce stiu despre jaful din parcare. Autorii risca intre 15 si 25 de ani de inchisoare.


Victima, agresata cu o bita


Mariana Buzdugan, de 48 de ani, femeia tilharita, a povestit de pe patul de spital ca in noaptea de duminica spre luni a auzit batai puternice in usa rulotei, dupa care cineva de afara a tras puternic de usa. "M-au lovit, apoi m-au amenintat ca ma omoara cu o bita daca spun ceva. M-au lovit in moalele capului, dupa care au luat o parte din bani si au fugit", a povestit Mariana Buzdugan, aflata inca in stare de soc. Hotii nu au sustras toti banii aflati in cutia metalica pentru ca nu se asteptau sa gaseasca asa multi si nu au avut timp sa insface intreaga suma. In cufar, politistii au mai gasit peste 3 miliarde de lei vechi. Gigel Popa si Alexandru Harabagiu sint fosti angajati ai familiei Buzdugan si s-au certat cu angajatorii de putin timp. Sotul Marianei Buzdugan se ocupa de afacere, dar a murit in urma cu citva timp intr-un tragic accident rutier, produs in 2008 linga Miercurea Sibiului. Friiele afacerii au fost preluate de Mariana Buzdugan si de cei doi copii ai sai, care mergeau din iarmaroc in iarmaroc pentru a distra lumea cu invirtitorile si tiribombele lor. Oamenii din Husi vorbesc doar de bine despre familie, care tot timpul a muncit pentru afacerea lor. Familia venise la Adjud pentru a pregati utilajele pentru tirgul anual care are loc aici de Sfinta Marie. Tirgul tine doua saptamini, de la 1 la 15 august, iar femeia venise cu tot alaiul, fiind in curs de instalare. Dormea in rulota, impreuna cu alte doua persoane, ajutoarele ei, printre care si fiica sa.


Banii erau imprumutati pentru parcul de distractii


Fiul femeii tilharite la Adjud, Iulian Buzdugan, vrea sa ofere recompensa persoanelor care vor ajuta la recuperarea banilor furati. "Voi da recompensa in schimbul informatiilor. Daca imi voi recupera toti banii, voi da mai multi bani. Depinde de informatiile pe care le voi primi", ne-a spus Iulian Buzdugan. Barbatul povesteste ca tilharia ar fi fost comisa de fostii angajati care au stiut exact unde sint banii si cind pot ataca. Se pare ca acestia au profitat de faptul ca Iulian Buzdugan a plecat in Italia pentru a vedea un utilaj pentru parcul de distractii, iar duminica noapte au intrat peste mama si sora lui, le-au batut si au fugit cu o parte din bani. "Am imprumutat bani de la mai multe rude care muncesc in Spania, Italia ca sa cumpar un utilaj nou. In noaptea cind mama si sora mea au ramas singure au venit doua masini, din care au iesit mai multi barbati mascati si au intrat peste ele. Le-au batut si au furat banii", a precizat "Lulu", asa cum ii spun prietenii si familia. Barbatul recunoaste ca a facut o mare greseala in momentul in care a tinut banii intr-o lada metalica neasigurata. Totusi, politistii spun ca ii vor intreba si pe cei din familia Buzdugan pe provenienta banilor, acestia trebuind sa justifice de unde au o suma asa mare. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 21 ore, 11 minute, 46 secunde
felicitari politistilor vranceni ppentru operativitatea de care dau dovada in cazuri de aacest gen. felicitari
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.