Ultima oră

Primariile, cautate la gunoi de Garda de Mediu

Iulia Nicolaie
29 iul 2009 1051 vizualizări
Termenul limita de inchidere a rampelor de gunoi a expirat pe 16 iulie

Saptamina trecuta, comisarii Garzii de Mediu i-au sanctionat pe reprezentantii primariilor din judet pentru nefinalizarea inchiderii platformelor de depozitare a deseurilor sau nefinalizarea sistematizarii acestora, potrivit reglementarilor europene. "Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, patru avertismente comunelor Cotesti, Cirligele, Slobozia Bradului si municipiului Adjud, precum si o amenda contraventionala in valoare de 15.000 lei comunei Ciorasti. Cu avertisment si sistare de activitate pina la remedierea deficientelor constatate s-a ales si Atelierul Odobesti din cadrul Ocolului Silvic Focsani", se arata intr-o informare a Comisariatului Garzii de Mediu. La Odobesti, comisarii au descoperit mai multe nereguli, mai exact lipseau unele dotari obligatorii din actul de autorizare. Controalele efectuate in perioada 20- 24 iulie au fost 55 neplanificate, la care s-au adaugat si inspectii pentru verificarea respectarii conditiilor impuse in actele de reglementare, inspectii in urma autosesizarii dar si pentru identificarea unor obiective noi. Printre masurile impuse in urma controalelor se numara finalizarea lucrarilor de inchidere si sistematizare a platformelor la care nu s-a respectat termenul limita de 16 iulie, asumat de tara noastra fata de Comisia Europeana, continuarea Procedurii privind actele de reglementare si valorificarea deseurilor reciclabile numai prin operatori economici autorizati si transmiterea datelor la Agentia pentru Protectia Mediului. Controalele pe linia gropilor de gunoi vor continua in judet si in urmatoarea perioada. Chiar daca au existat unele informatii ca termenul a fost extins pina in 2017, tara noastra nu a primit inca nici un document oficial de la Bruxelles, motiv pentru care trebuie sa accelereze procedura de aliniere la normele europene in acest domeniu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 38 minute, 15 secunde
de ce nu merg cei de la garda de mediu si la gropa de gunoi de la FOCSANI. de 4 ani fac naveta zilnic cu trenul din focsani si vreau sa va spun ca nu a existat zi in care sa nu vezi din tren un nor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.