Ultima oră

11 miliarde lei de la Guvern pentru Prefectura Putna

Iulia Crețu
28 iul 2009 942 vizualizări
Prefectura veche din Focsani a primit de la Guvern suma de 1.120 mii RON (11,2 miliarde de lei vechi) pentru reparatii.

Banii au venit in urma H.G. nr. 605/5 mai 2009, care a stabilit alocarea de bani de la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul in curs, pentru autoritatile administratiei publice locale. Banii provin din amendamentele parlamentarilor care au primit unele sume pentru judetele lor cu conditia sa voteze bugetul de stat pe anul in curs. Reparatiile la cladirea monument instoric au intrat astfel in linie treapta, muncitori ocupindu-se acum de finisaje. Cladirea Prefecturii reprezinta una dintre constructiile de referinta ale orasului. Amplasata pe trei paliere, demisol, parter si etaj, cele peste 80 de incaperi, printre care si doua mari sali de sedinte, au adapostit pina la revolutie doua mari institutii cu rol administrativ ale tirgului de peste Milcov. La inceput in acest edificiu a functionat Prefectura tinutului Putna, apoi Prefectura Vrancea, iar din 1977 Primaria Focsani. Cladirea figureaza pe lista monumentelor istorice. De asemenea, prin aceasta hotarire au fost repartizati bani, 80 mii RON (800 de milioane de lei vechi), in vederea extinderii retelei de alimentare cu apa in zona Obideanca, comuna Urechesti. (I. CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.