Ultima oră

Instructorii independenti au unda verde

Daniel Garleanu
27 iul 2009 952 vizualizări
Pe 23 iulie Ministerul Transporturilor a emis o noua adresa prin care instructorii auto isi pot relua activitatea u saptamina trecuta, reprezentanti ai Prefecturii au participat la examenele pentru obtinerea permiselor auto u promovabilitatea a fost de doar 27%

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii se pare ca se joaca cu nervii instructorilor independenti. Dupa ce pe 3 iunie a trimis o adresa catre toate agentiile ARR din teritoriu in care era specificata o Ordonanta de Urgenta gresita, respectiv nr. 74/2009, a revenit in data de 5 iunie si a transmis o noua adresa cu rectificarile de rigoare, adica OUG nr. 74/2008. Mai mult decit atit, adresele au fost eliberate inainte ca legea sa apara in Monitorul Oficial al Romaniei. Potrivit acestei circulare din 3-5 iunie instructorii auto independenti nu mai aveau dreptul sa mai inscrie noi cursanti pentru a-i pregati "pina la aparitia unui act normativ prin care sa se reglementeze autorizarea instructorilor auto". Dupa aproape 50 de zile de la ultima adresa primita de ARR Vrancea, Ministerul Transporturilor a emis o noua circulara care are menirea de a le anula pe cele anterioare. "Instructorii auto vor fi atestati si autorizati de catre autoritatea competenta, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului transportului si infrastructurii", se arata in adresa din data de 23 iulie. Practic, "competenta profesionala a scolilor de conducatori auto si a instructorilor auto autorizati in baza prevederilor HG nr. 1391/2006 este aceeasi", stipuleaza Ministerul Transporturilor in finalul circularei transmisa catre ARR Vrancea. In intervalul in care Ministerul Transporturilor a "balacit" ordonantele cu circularele, pe capul instructorilor auto au picat mai multe controale de la Prefectura. " Am participat la examinarile practice care au avut loc saptamina trecuta si am constatat o calitate slaba in pregatirea elevilor, indicele de promovabilitate fiind de 27%. Am vrut sa imi fac o idee despre aceste servicii pentru ca Prefectura a primit mai multe sesizari de nereguli in acest domeniu. La baza primelor demersuri au stat interese. Nu putem sa ingradim dreptul la munca, putem doar sa ii facem sa functioneze dupa anumite norme", ne-a spus subprefectul Sorin Hornea. Noile norme care vor stabili metodologia instruirii practice si teoretice cursantilor sint in curs de finalizare si asteapta sa fie aprobate. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.