Ultima oră

VIP-urile vrincene petrec in Bahamas sau la Sovata

Ziarul de Vrancea
25 iul 2009 2832 vizualizări
Sezonul vacantelor este in toi si pentru persoanele publice locale, de la politicieni, la sefi de institutii u VIP-urile locale au ales sa se relaxeze, dupa gusturi si buzunar, in locatii exotice de peste hotare sau in statiuni balneare din tara u Mugurel Malureanu, seful Garzii Financiare, a petrecut un concediu in stil englezesc in Marea Britanie, iar in anii trecuti a bifat si alte destinatii exotice, precum Japonia, SUA si Bahamas u alte personalitati publice prefera plaiurile natale si statiunile din tara: subprefectul Sorin Hornea adora Sinaia, presedintele PDL Focsani Nicu Tanase s-a distrat cu sotia la Sovata, iar inspectorul scolar general Iordache Bostan se trateaza la Calimanesti-Caciulata

Cum canicula isi intinde tentaculele in aproape intreaga tara, orice vrincean viseaza la un concediu in tari cit mai indepartate, sau poate doar citeva zile de leneveala in zonele montane din Romania. Cu atit mai mult politicienii si sefii de institutii de pe la noi isi croiesc vacante care de care mai exotice si mai relaxante. Daca unii mai norocosi se bucura de concedii in insule exotice si tari indepartate, altii aleg litoralul romanesc, Maramuresul, sau statiunile balneoclimaterice. Nici litoralul vecinilor nu este exclus din optiunile de vacanta, multi preferind un concediu la bulgari in locul clasicelor statiuni romanesti, unde serviciile, in general, lasa de dorit. Adjunctul de la Inspectoratul Scolar, Stan Rogoz, s-a relaxat in Tenerife, in timp ce seful de la Garda Financiara, Mugurel Malureanu, a explorat Regatul Unit, dar a vizitat si Japonia si Bahamas. Finantistul Marian Lungu isi aduce aminte cu placere de prima sa vacanta, la Navodari, in clasa a IV-a. Sefii de institutii si politicienii din judet relateaza pentru "Ziarul de Vrancea" care au fost cele mai frumoase vacante pe care le-au petrecut, ce locuri le-au ramas intiparite in minte si ce colturi ale lumii i-au impresionat.


Concedii exotice in Tenerife si Bahamas


Inspectorul scolar general adjunct, Stan Rogoz, este unul dintre norocosii care au parte in fiecare an de concedii in locuri paradisiace. "Am fost in locuri foarte frumoase, am mers in Tenerife timp de o saptamina. Acum doi ani am facut o croaziera pe Marea Mediterana, iar alta data am mers in Sardinia. Nu pot sa spun care imi place mai mult. Sint foarte diferite, dar in acelasi timp foarte frumoase. In tara imi place sa merg in Maramures", a spus Rogoz, care ne-a mai marturisit ca sotia sa este maramureseanca si ca, cel mai probabil, va reveni in zona motilor la sfirsitul lunii august. Cel mai mult spune ca i-au placut vulcanii din Tenerife si orasele portuare din Europa.

Nici Mugurel Malureanu, comisar-sef la Garda Financiara nu o duce prea rau si se poate lauda cu multe vacante de vis. In acest an a vizitat Anglia, Irlanda si Scotia. "Cel mai mult mi-a placut in Irlanda, e o tara deosebita prin peisaje si clima", a afirmat Malureanu, care a adaugat ca intr-o perioada de 14 zile a vizitat casa memoriala a lui Shakespeare, castele, monumente si foarte multe orase. Dintre acestea, cel mai mult i-au placut orasul medieval Edinburgh, Londra si Dublin. "In tara nu am fost anul acesta, iar in weekend-uri merg prin apropiere. Anul trecut am fost in Japonia, Statele Unite, Bahamas", a mai adaugat seful Garzii Financiare. Acesta a mai tinut sa aprecieze disciplina, educatia si progresul tehnologic al japonezilor, care "sint cu 1.000 de ani in fata noastra".


Hornea prefera litoralul bulgaresc


Subprefectul Sorin Hornea prefera concediile active si, pina acum, se poate lauda cu multe destinatii de vacanta "bifate", atit din tara cit si din strainatate. In acest an a ales sa-si petreaca citeva zile de concediu pe litoralul bulgaresc, alaturi de familie si de un grup de prieteni. A preferat sa faca plaja pe nisipul vecinilor de la sud datorita conditiilor de mai buna calitate si a preturilor mai mici ca la noi. "De fiecare data am vrut sa merg in alta locatie, anul asta am ales ceva mai aproape, pentru ca ii avem pe copii cu noi. E pacat ca noi nu avem astfel de investitii si nu reusim sa exploatam ceea ce avem. La bulgari e mult mai ieftin ca in Romania si nu putem compara plajele, acolo sint mult mai ingrijite, la noi au fost lasate sa se distruga", ne-a spus Sorin Hornea. Din vasta sa experienta de explorator, in vacante nu au lipsit nici Turcia sau Grecia, ale carei insule au un farmec aparte. Locatia de suflet a subprefectului ramine insa Sinaia. "Este cea mai placuta locatie pe care am vizitat-o din Romania, aici mi-am incarcat cel mai mult bateriile, este locul care ma inspira si ma atrage cel mai mult", ne-a marturisit Hornea. Si Delta Dunarii este o destinatie preferata, pe care nu a "ratat-o" in ultimii 9 ani de zile, dat fiind si faptul ca pescuitul este una dintre pasiunile subprefectului. Acesta si-a trecut in agenda si o vizita peste ocean, in SUA. Ce mai ramine de vizitat in concediu? Europa, intr-un turneu planificat de mai mult timp.


Nicu Tanase s-a relaxat la Sovata


Presedintele PDL Focsani, Nicu Tanase, spune ca prefera litoralul romanesc, in detrimentul vecinilor nostri. "Anul trecut am fost la mare in Bulgaria, undeva pe linga Varna. N-as prefera Bulgaria in detrimentul Romaniei, poate doar Grecia. Anul acesta am fost in Sighisoara si Sovata. Mi-a placut mult Sighisoara, este singura cetate medievala locuita", ne-a spus consilierul local Tanase. Acesta a mai adaugat ca este incintat de schimbarile care s-au produs in statiunea Sovata in ultima perioada, spunind ca este asemenea unui mare santier. Si directorul Directiei Silvice Focsani, Gabriel Burghelea, va alege in acest an litoralul romanesc. "Deocamdata muncesc, dar trebuie pina la urma sa ne luam si o vacanta pentru a ne odihni. Sapte zile, zece, pina la doua saptamini. In functie de posibilitati si de problemele care se ivesc la serviciu ne alegem vacanta, depinde si de familie. In principiu o sa alegem la mare in Romania, mai mult pentru copii facem asta. Am mai prins in anii trecuti citeva oferte pentru litoralul bulgaresc, care oferea conditii in plus fata de al nostru, dar atunci am facut rezervarile din timp, din lunile martie, aprilie", ne-a spus silvicultorul Gabriel Burghelea.


Vacanta de criza la Calimanesti-Caciulata cu Bostan


Daca unii prefera locuri indepartate, altii se simt deja afectati de criza financiara si prefera sa petreaca zile linistite alaturi de familie, in tara. "Pina acum am fost la parinti, si la piscinele din oras, pentru ca este mai ieftin. La mare nu am mers, este criza, avem de platit rate si trebuie sa fim cumpatati. Anul trecut am fost in Bulgaria pe litoral, undeva in luna martie, pentru ca am prins un bilet din timp, am fost si cu copiii. Mi-a placut foarte mult, insa acum nu imi mai permit. In concedii am fost si cu cortul, dar tot asa, citeva zile, la munte, prin nordul Moldovei. E mai bine asa, pentru ca alegi unde vrei sa stai, poti face si foc de tabara", spune procurorul Paul Mihaila, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Si inspectorul scolar general, Iordache Bostan, prefera concediile in tara. "Anul trecut, cam tot prin perioada aceasta am fost la Calimanesti-Caciulata. Imi place clima acolo, desi e caldura exagerata, temperaturile sint mai mici. Imi place mai mult sa merg la munte decit la mare. Pentru anul acesta inca nu m-am decis. Sintem invitati in Italia", a povestit Bostan. Seful ISJ spune ca isi doreste foarte mult sa viziteze Vaticanul si Venetia, dar nu stie daca va avea timp sa o faca anul acesta. "Nu am luat concediu anul asta, la sfirsitul lui august spre septembrie, acum nu este momentul. Ma duc la tara. As vrea sa ma duc la mare daca reusesc, am fost mai mereu pe litoral", spune si Doru Geany Balan, director coordonator la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Directorul de la Finante, Marian Lungu, isi aduce aminte cu placere de cea mai frumoasa vacanta din viata sa. "Cea mai frumoasa vacanta a fost la Navodari, cind eram in clasa a IV-a, pentru ca era prima. Anul trecut am fost intr-un tur prin Austria si Italia, impreuna cu fiul meu", a povestit Lungu. Acesta a mai spus ca nu crede ca in acest an isi va mai putea face timp pentru concediu, dupa cum si foarte multi vrinceni afectati de criza au aminat vacanta din motive obiective. (Grupaj coordonat de Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 4 minute, 29 secunde
Daca m-ati fi pus sa ghicesc care unde si-a petrecut concediul de odihna,referindu-ne doar la cei din articol,poate ca bu as fi ghicit ca domnului procuror ii place cu cortul sau ca dl Malureanu se citeste integral
, acum 739392 zile, 11 ore, 4 minute, 29 secunde
Domnule Bostan, eu as zice sa nu plecati in concediu ca, lupul cel "rau' s-ar putea sa va pandeasca si sa va ia scaunul...mai bine plecati in cncediu cu scaun cu tot...
, acum 739392 zile, 11 ore, 4 minute, 29 secunde
Plec in concediu dragilor , da , in strainatate ca bine zicea domnul Hornea ca e mai ieftin si mai curat si cand vin de acolo ce sa vad?Ca tzatzele tot de grija lui Bostan citeste integral
, acum 739392 zile, 11 ore, 4 minute, 29 secunde
deci ce sa mai intamplat in vn ca de can nu mai stiu e greu ....ast mes o seara buna
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.