Ultima oră

Combaterea motociclistilor, o prioritate ATOP

Mihaela Beșleagă
25 iul 2009 1317 vizualizări
Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica i s-a pus pata pe motociclistii zgomotosi din oras si a propus interzicerea circulatiei motocicletelor pe bulevardele Bucuresti si Unirii intre orele 22.00 si 6.00 dimineata u Stefan Buzarnescu, seful ATOP, se lauda singur intr-un comunicat semnat de el

Motociclistii si conducatorii auto care deranjeaza prin zgomotul produs in trafic a fost unul dintre subiectele abordate ieri in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea. Membrii ATOP, in frunte cu presedintele Stefan Buzarnescu, se arata deranjati de zgomotul produs de motoare si indignati ca Politia nu este sprijinita de autoritati pentru a stopa acest fenomen nociv. "Din pacate, in ceea ce-i priveste pe acei motociclisti sau conducatori auto care deranjeaza prin numarul mare de decibeli, politistii focsaneni nu au de partea lor nici legislatia, care este greoaie in acest sens, dar nici celelalte organisme abilitate. La actiunile intreprinse, politistii nu au fost sprijiniti de RAR Vrancea, care nu detine un dispozitiv de masurare a nivelului de zgomot, dar nici de Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Vrancea, care nu a raspuns intotdeauna solicitarilor IPJ Vrancea. In ciuda acestor lacune, dar avind sprijinul neconditionat al ATOP Vrancea, reafirmat si de aceasta data de Presedintele Stefan Buzarnescu, conducerea IPJ este convinsa ca va reusi sa stopeze acest fenomen si sa asigure cetatenilor un cadru optim de calm, liniste si ordine publica", se arata intr-un comunicat de presa semnat chiar de presedintele ATOP, Stefan Buzarnescu. Pentru a diminua decibelii, au fost inaintate Consiliului Local si Primariei Focsani citeva propuneri ce vizeaza amplasarea unor dispozitive de calmare a traficului la trecerile de pietoni de pe Bdul Bucuresti (Uniplast, Rompetrol, Mopaf), Bdul Unirii "" Comisariat, Str. Cuza Voda "" Colegiul "Al. I. Cuza". De asemenea, s-a propus si interzicerea circulatiei motocicletelor pe Bdul Bucuresti si Bdul Unirii intre orele 22.00 si 6.00 dimineata, "responsabilitatea fiind acum in miinile consilierilor locali, care vor decide daca focsanenii merita sau nu sa fie deranjati si in continuare", mai specifica Stefan Buzarnescu. La aceeasi sedinta de vineri au fost prezentate si informarile Politiei privind activitatile din luna precedenta pe linia asigurarii ordinii si linistii publice si dinamica accidentelor rutiere in prima jumatate a anului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.