Ultima oră

Sergentul din Birsesti, pe mina oftalmologilor germani

Doina Ganea
23 iul 2009 812 vizualizări
Confruntarile militare ingroasa numarul suferinzilor din rindul Armatei Romane. Starea de sanatate a militarilor din Batalionul 280 Manevra, raniti în Afganistan în cursul noptii de 18 spre 19 iulie, este buna.

Sergentul Florin Emil Cojocaru, domiciliat in comuna Birsesti, a fost transportat la Spitalul Militar american din Ramstein, Germania, pentru tratament medical in specialitatea oftalmologie. Caporalul Gheorghita Paval din Iasi a fost externat si se afla la Kandahar, urmind sa-si reia misiunea in cel mai scurt timp. Cei doi militari au fost raniti, in baza militara romana din Qalat, Afganistan, in urma unui atac insurgent cu rachete si armament portabil de infanterie. Militarii au au suferit rani usoare in zona fetei, dupa cum a transmis Ministerul Apararii. Romania are in Afganistan peste o mie de militari. Pina acum in Afganistan au fost ucisi 11 militari iar alti 36 au fost raniti. Diurna militarilor este in acest moment de 90 de euro pentru ofiteri si 70 de euro pentru celelalte categorii de personal, la care se adauga sporurile aferente. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.