Ultima oră

«Executivii PNL pun talpi noilor coodonatori PD-L si PSD

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 1606 vizualizări
Cel putin cinci institutii deconcentrate din judet au situatia conducerii incerta, insa ambele partide din coalitie fac presiuni pentru noii sefi u PD-L are probleme la Inspectoratul Scolar, la Directia pentru Cultura si la Casa de Asigurari de Sanatate u PSD se straduieste sa scape de fostii directori de la APIA sau DSVSA u partenerii de la guvernare vorbesc de scapari ale Ordonantei 37 si ii acuza pe directorii PNL ca s-au trezit in patru ani mari specialisti u atit Marian Oprisan cit si Alin Trasculescu ne-au declarat ca fac front comun pentru indepartarea lui Iordache Bostan, care va pleca din ISJ cu tinichele de coada u daca situatia lui Danut Popoiu nu se rezolva, PSD ar putea ramine fara un om la Finante

Unii dintre noii sefi ai deconcentratelor vrincene n-au ajuns sa puna mina inca pe stampilele puterii din cauza fostilor directori executivi liberali care se incapatineaza sa nu plece de buna voie din fruntea institutiilor. PD-L si PSD se suspicioneaza reciproc de faptul ca la mijloc ar fi o manevra de sicanare menita sa-i impiedice si pe unii si pe altii sa ajunga in functiile pe care le-au rivnit ambele tabere. La nivel judetean, atit PD-L, cit si PSD au de infruntat neajunsurile propriilor hotariri politice de la nivel central. Ordonanta 37 din 22 aprilie 2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice si-a demonstrat hibele, in special la confruntarea din justitie intre fostii directori si noii veniti. Democrat-liberalii nu au reusit sa ajunga la "cascaval" la institutii precum Inspectoratul Scolar, Directia pentru Cultura si Casa de Asigurari de Sanatate. La rindul lor, si social democratii au intimpinat refuzul de a parasi functiile din partea fostilor directori agreati pe vremea liberalilor. In acest moment, PSD nu a ajuns la detina stampila de director la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura sau la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Daca in alte aspecte ce tin de programul lor de guvernare au opinii diferite, in ceea ce priveste situatia de la nivelul Inspectoratului Scolar atit Marian Oprisan cit si Alin Trasculescu spun ca Iordache Bostan trebuie sa plece. Mai mult, seful de la PSD spune ca chiar ca liberalul va avea "si tinichele de coada".


Continuarea in editia tiparita. Editia on line se actulizeaza dupa ora 12.00


Din sumarul editiei de astazi, 22 iulie 2009:

Oprisan, rusinat ca a fost student la particular, la Petre Andrei


  • Nu doar ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a uitat pe la ce facultate a urmat cursurile, aceasta incurcind Universitatea "Dunarea de Jos" cu Universitatea "Danubius" din Galati. In CV-ul baronului de pe site-ul Consiliului Judetean sta scris ca a absolvit cursurile Facultatii de Stiinte Politice Iasi u de fapt, Oprisan a luat licenta la particulara, la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, al carei nume a fost implicat si el in scandalul diplomelor de studii. Studentul Marian Oprisan a dat licenta la sesiunea de restante din februarie 2004, la care a luat 7,50 .


  • Cui ii mai pasa ca Focsanii n-au viceprimari?


  • "PD-L si PSD sa faca bors cu viceprimarii", pare a spune PNL. Democratii si social democratii nu s-au pus de acord pe cine sa sustina pentru viceprimari u PD-L intreaba: "da"â„¢ cind am facut noi majoritate cu PSD?" si asteapta o solutie de la Bucuresti. PSD nu comenteaza, dar da asigurari ca "vom avea viceprimari". PNL nu accepta nici o propunere de alianta si sta in opozitie.


  • Instructorii auto independenti, trasi pe dreapta


  • Atentie cu cine faceti scoala de soferi!. Incepind cu 16 iunie, instructorii auto independenti nu mai au voie sa pregateasca cursanti in vederea obtinerii permisului de conducere. "Acesta ordonanta este abuziva", este de parere reprezentantul instructorilor independenti, Lucian Zamfir, facind referire la Legea 218/2009. Instructorii pe cont propriu functioneaza ilegal inca din 2006, sustine Iulian Melinteanu, reprezentantul unei scoli de soferi din oras. Conform noilor norme de instruire a cursantilor, atit pregatirea teoretica cit si cea practica se va face numai in scolile de soferi autorizate.


  • Rezultate sub lacat la titularizare


  • Un candidat a obtinut o marire de doua puncte dupa contestatii, de la nota 5,75 ajungind la 7,75. 22 de dascali au luat peste 7 in urma contestatiilor.


  • Muncitor ucis de un utilaj de asfaltare, la Birsesti


  • Un barbat de 42 de ani a avut parte aseara de o moarte groaznica dupa ce a fost strivit de un utilaj greu, folosit la asfaltarea DN2D, drum construit de firma omului de afaceri Dorinel Umbrarescu.


  • O comuna isi reabiliteaza blocurile inaintea Focsanilor


  • Anveloparea incepe de la tara. La Cimpineanca, primarul cauta pentru locuitorii de la blocuri oferte avantajoase de credite pentru completarea sumei necesare izolarii termice.


  • Pusca din primul razboi, gasita in padure


  • Arma de productie austriaca, care a fost gasita la Tulnici de un barbat care culegea ciuperci, ar putea ajunge la muzeu.


  • Generalul Tomescu, la Cartierul General al Aliantei


  • Comanda si drapelul de lupta al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata au fost predate ieri col. dr. Nicolae Ionel Ciuca. La ceremonial a fost prezent si comandantul Diviziei 1 Infanterie "DACICA", dar si fetele si sotia comandantului. "Este o promovare la un esalon strategic care ma va ajuta ulterior in cariera", a spus generalul de brigada Catalin Tomescu.


  • Rapita si violata de «un baiat de treaba»


  • Victima, in virsta de 19 ani, le-a spus politistilor ca a fost abuzata sexual intr-o casa parasita din Nanesti, unde isi petrecea vacanta. Suspectul de comiterea violului este casatorit, are un copil si este vecin cu bunicii fetei.


  • Modificari in legea ce sanctioneaza "atentatele" cu moloz


  • Consilierul local democrat Daniel Gongu vrea imbunatatirea legii care ii amendeaza pe cetatenii demolatori, dar si pe cei care parcheaza aiurea. Proiectul de act normativ poate fi consultat si completat la sediul Primariei.


  • Penitenciarul Focsani nu mai are nici bani de piine


  • 80 de detinuti ajuta si ei la achitarea unei parti din datorii, intrucit au fost trimisi la munca.








  • În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 2

    Adaugă comentariu
    , acum 739371 zile, 16 ore, 31 minute, 46 secunde
    Cum adica sa plece un singur om de la Finante ? Poate portarul ? Popoiu a plecat cu tot cu adjuncti parca, adica a plecat seful cel mare cu toata garda. Deci echivalent ar fi sa plece TOTI pesedistii citeste integral
    , acum 739371 zile, 16 ore, 31 minute, 46 secunde
    De ce nu-l dai si pe Oprisan afar mai Butnarule....mare LINGAU de PD-L isti mai esti, cred ca te platesc foarte bine...Hai acum lumineaza-ma ca stiu ca nu ai voie sa taci
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.