Ultima oră

Rezultate sub lacat la titularizare

Iulia Nicolaie
22 iul 2009 1012 vizualizări
Un candidat a obtinut o marire de doua puncte dupa contestatii, de la nota 5,75 ajungind la 7,75 u 22 de dascali au luat peste 7 in urma contestatiilor

Transparenta pare a fi o notiune necunoscuta pentru inspectorul scolar general Iordache Bostan. In timp ce in alte judete din tara rezultatele examenului de titularizare de anul acesta erau publicate, cu tot cu numele candidatilor, inca de la orele prinzului, Vrancea face nota discordanta, prin cenzurarea numelor candidatilor de pe listele trimise catre presa, actiune fara precedent in istoria invatamintului vrincean. In plus, "generalul" care a imbratisat tacerea asupra identitatii candidatilor la testare a fost de negasit in cursul dupa-amiezei de ieri, dind si mai mare amploare suspiciunilor legate de neregulile care s-au facut la titularizarea de anul acesta. Situatia finala a notelor de dupa contestatii ridica intr-o oarecare masura semne de intrebare. De pilda, in cazul unei lucrari diferenta a fost de doua puncte, candidatul respectiv ajungind de la nota de 5,75 la 7,75, putind obtine astfel un post titularizabil. Dintre cele 151 de contestatii depuse de cadrele didactice din judet, 70 au fost admise, iar dintre acestea 50 au fost cu marire, iar 20 cu micsorarea notei. Cele mai multe contestatii admise, respectiv 15, au fost la limba romana. 22 de candidati au fost inspirati la depunerea contestatiilor, intrucit acestea i-au ajutat sa ia peste 7, pentru a putea obtine un post de titular, dar alti 4 s-au trezit cu nota scazuta sub 7 in urma contestarii rezultatelor. Tot o crestere semnificativa a fost si in cazul celor care au avut note mai mici de 5, dar prin intermediul contestatiei au depasit aceasta valoare, reusind astfel sa beneficieze de continuitate pe postul actual. Cea mai mare crestere a notelor a fost inregistrata in segmentul 7- 7,99, unde initial 184 de candidati au avut notele cuprinse in acest interval, iar dupa contestatii numarul acestora a crescut la 198. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.