Ultima oră

Pusca din primul razboi, gasita in padure

Raluca Manolache
22 iul 2009 1971 vizualizări
Arma de productie austriaca ar putea ajunge la muzeu

Un muncitor care lucreaza la modernizarea drumului national Focsani "" Ojdula a facut o descoperire mai putin obisnuita in urma cu doua zile, o pusca si doua cartuse ramase din primul razboi mondial. Gheorghe Ungureanu, de 49 ani, din comuna ieseana Deleni, a gasit arma pe raza comunei Tulnici, in momentul in care a mers in padure sa caute ciuperci. Pusca era ingropata superficial in pamint, la baza unei stinci. "Politistii din Tulnici au fost sesizati cu privire la faptul ca in timp ce cauta bureti prin padure, pe raza satului Tulnici, a gasit sub o stinca o pusca de razboi din anul 1914, nefunctionala si doua cartuse, care au fost predate apoi politiei", spune comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Arma de productie austriaca este ruginita si urmeaza sa ajunga in camera de corpuri delicte de la IPJ Vrancea, nu inainte de a se face o serie de analize privind starea ei, dar si valoarea istorica. In cazul in care se va dovedi valoroasa, arma ar putea ajunge intr-un muzeu. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 4 ore, 38 minute, 12 secunde
Fratilor ziaristi , sa fotografiati aceasta pusca . AR FI INTERESANT PENTRU COLECTIONARI sa apara i ziar. Ar putea fi un Mannlicher austriac. Ar trebui dusa oricum la Marasti sau Marasesti Multam
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.