Ultima oră

Penitenciarul nu mai are nici bani de piine

Nicoleta Cristea
22 iul 2009 1119 vizualizări
80 de detinuti ajuta si ei la achitarea unei parti din datorii

Penitenciarul Focsani a adunat pina in acest moment datorii de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi catre furnizori. Cu toate acestea, oficialii unitatii de detentie considera ca situatia nu este foarte disperata, intrucit o mai pot duce de pe o zi pe alta. In plus, la rindul lui, Penitenciarul are de incasat bani de la diferiti datornici. Cea mai mare datorie pe care o are unitatea este la combustibil, aici fiind inclus cel pentru masini, dar si combustibilul usor, folosit in bucatarie pentru prepararea hranei, si al carui pret este aproximativ la fel ca cel aferent gazului pentru rezervoarele masinilor. Pe de alta parte, Penitenciarul Focsani nu a mai reusit de luni bune sa achite contravaloarea marfii livrate de producatorul de piine cu care are semnat contractul, ceea ce poate duce la sistarea "alimentarii" unitatii cu produsul de panificatie. "Pentru piine nu am reusit sa achitam mai nimic. In ceea ce priveste alte datorii, am reusit pina acum sa le mai aminam. Stam mai bine decit altii, in sensul ca mai avem posibilitatea de a iesi cu detinutii la munca pe la diversi beneficiari. Macar de as putea mentine efectivul de 80 de detinuti care sint la munca lunile acestea, in Piata Unirii, la Dumbravita si la Sima Bayer. In septembrie va fi sezon de recoltat si speram sa mai prindem citeva contracte", ne-a declarat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.