Ultima oră

Generalul Tomescu, la Cartierul General al Aliantei

Raluca Manolache
22 iul 2009 6575 vizualizări
Comanda si drapelul de lupta al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata au fost predate ieri col. dr. Nicolae Ionel Ciuca u la ceremonial a fost prezent si comandantul Diviziei 1 Infanterie "DACICA" u Este o promovare la un esalon strategic care ma va ajuta ulterior in cariera , a spus generalul de brigada Catalin Tomescu

Militarii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani au participat ieri la ceremonialul de predare-primire a comenzii brigazii. Generalul Catalin Tomescu i-a predat stafeta loctiitorului sau col. dr. Nicolae Ionel Ciuca, la acest eveniment fiind invitat si comandantul Diviziei 1 Infanterie "DACICA", generalul maior Nicolaie-Vladimir Dohotariu. Acesta a fost si cel care le-a transmis cadrelor militare ca din data de 25 iulie Catalin Tomescu se elibereaza din functia de comandant al brigazii si se numeste in functia de loctiitor al reprezentantului militar al Romaniei la NATO si UE, la Bruxelles. "Traim un moment important din viata unitatii si din cariera generalului de brigada Catalin Tomescu. Prin ceea ce a evocat domnia sa anterior cred ca ati putut constata cu usurinta faptul ca inevitabil destinul unui comandant se impleteste cu destinul unitatii, iar perioada cind domnia sa a fost comandantul acestei mari unitati nu face exceptie. Este un moment important pentru ca marea unitate afirmata pentru NATO isi trimite comandantul la Cartierul General al Aliantei", a spus Nicolaie-Vladimir Dohotariu, care i-a inminat la finalul ceremoniei gen. Catalin Tomescu un tablou care continea un articol publicat in "Ziarul de Vrancea" in 2003, moment in care acesta venise la Brigada 282. Cu aceasta ocazie, gen. Catalin Tomescu le-a prezentat militarilor performantele pe care le-a atins in toti acesti ani petrecuti la Focsani. "Sigur, este total diferit de ceea ce am facut pina acum, dar se imbina foarte bine cu ceea ce am reprezentat in Irak. E o provocare pentru mine. Este o promovare la un esalon strategic care ma va ajuta ulterior in cariera", a declarat Catalin Tomescu.

Familia, prezenta la ceremonie

La ceremonia de ieri au fost prezente si cele doua fiice ale comandatului, dar si sotia acestuia. De altfel Catalin Tomescu va pleca la Bruxelles impreuna cu familia, unde urmeaza sa lucreze pentru trei ani. Acesta spera ca la intoarcere sa ocupe tot o functie de raspundere in domeniul militar. La Focsani a venit in 2003 in functia de sef al Statului Major al Brigazii, iar un an mai tirziu devenea loctiitorul comandantului. Comanda Brigazii a preluat-o in anul 2006, iar in 2007, la virsta de 43 de ani, a fost avansat la gradul de general. Cel mai mare regret al acestuia este faptul ca nu a reusit sa finalizeze cartierul de case pentru militari. Generalul Catalin Tomescu a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi Tancuri si Auto, Academia de Inalte Studii Militare, Scoala de Stat Major a invatamintului militar francez - Compiegne, Franta, Scoala de Stat Major penteru ofiteri ONU "" Stockholm, Suedia si Colegiul de Comanda si Stat Major al Trupelor de Uscat Kingston, Canada, dar a urmat si alte specializari. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 26 minute, 59 secunde
Regele e mort traiasca regele spuneau francezii. Succes Dle general, succes Dle Ciuca . Sa va dea Dumnezeu sanatate la mindoi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.