Ultima oră

Detinutul care a incercat sa evadeze, 10 zile de carcera

Nicoleta Cristea
21 iul 2009 788 vizualizări
Comisia de ancheta a functionarilor publici urmeaza sa stabilieasca o eventuala vinovatie a gardienilor care au observat tirziu lipsa fugarului

Ionel Lupu, detinutul din Penitenciarul Focsani care s-a facut nevazut in timp ce era la munca in afara unitatii de detentie, s-a ales cu 10 zile de carcera. Aceasta este insa doar prima masura luata in cazul sau, urmind ca anchetatorii sa decida ce pedeapsa va primi din punct de vedere penal. Se pare ca Ionel Lupu si-a recunoscut fapta si a precizat ca avea niste suparari legate de fratele sau, privitor la o garsoniera care, din cauza datoriilor, a fost scoasa la vinzare. Dupa ce a fost sanctionat administrativ, Lupu nu a contestat masura, desi este cea mai severa. "Am sesizat si judecatorul delegat pentru trecerea intr-un regim mai sever, acela de maxima siguranta. Si incheierea data de judecatorul delegat poate fi contestata la instanta. In ceea ce priveste latura penala, cauza a fost inaintata la parchet", ne-a declarat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. Cercetarile continua si in ceea ce ii priveste pe cei doi gardieni care aveau rolul de a-i supraveghea pe detinutii iesiti la munca, si care au observat lipsa lui Lupu abia la terminarea programului. "Noi am finalizat cercetarile, am sesizat comisia de disciplinaa functionarilor publici cu privire la cei doi. Probabil un raspuns vom avea in august. Comisia reia tot materialul, va face reaudieri sau pot face o reconstituire", a mai precizat comisarul sef. Ionel Lupu a reusit sa scape de vigilenta personalului care il avea in grija la inceputul acestei luni, pe cind se afla la munca in zona Ocolului Silvic Dumbravita. Detinutul, desi recidivist, nu a creat probleme in penitenciar, motiv pentru care beneficia de un regim de detentie semideschis, in cadrul caruia masurile de siguranta sint mai permisive. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.