Ultima oră

Un procuror stagiar, 2.000 de lei salariul in mina

Nicoleta Cristea
20 iul 2009 1529 vizualizări
Procurorii vrinceni au salariile nete cuprinse in medie, intre 5.000 si 2.000 de lei. Aceasta conform fluturasilor de salarii aferente lunii iunie, lefuri in care sint inculse sporurile de vechime sau de toxicitate.

Cei mai putini bani ii iau luna de luna procurorii stagiari, pe ale caror carduri ministerul vireaza 2.120 de lei. Dupa 34 de ani vechime, un procuror de judecatorie cistiga putin peste 5.000 de lei, salariul fiind insa mai mare in cazul unui magistrat care solutioneaza dosare in cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, respectiv 5.184, si care are vechime de 17 ani. Un procuror care are o vechime de pina la 15 ani, si are grad de tribunal, cistiga in Vrancea 4.792 de lei, in timp ce un procuror cu grad de parchet de judecatorie, in aceleasi conditii, primeste un salariu cuprins intre 3.871 si 4.259 de lei. Prim procurorul Parchetului de pe linga Judecatorie, care are 15 ani vechime in activitate, are un salariu lunar de 4.977 de lei, insa acesta poate fi ceva mai ridicat in cazul in care vechimea este mai mare. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.