Ultima oră

Canicula loveste Vrancea

Raluca Manolache
18 iul 2009 793 vizualizări
Autoritatile locale ar trebui sa activeze punctele de distributie a apei si punctele de prim ajutor Si in Vrancea temperatura aerului va creste si va atinge pragul de canicula de 35 de grade Celsius, dupa ce si ieri a fost o zi extrem de calduroasa.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a primit ieri o atentionare meteorologica de Cod Galben de la Administratia Nationala de Meteorologie "" Centrul Meteorologic Regional Moldova conform careia in intervalul 17 iulie, ora 14.00 "" 18 iulie ora 18.00 disconfortul termic va fi accentuat. "în dupa "" amiaza zilei de 17 iulie, disconfortul termic se va resimti in judetele din sud "" estul Moldovei (Vrancea, Galati, Vaslui), iar in dupa "" amiaza zilei de 18 iulie, in cea mai mare parte a Moldovei indicele temperatura-umezeala (ITU) local, va atinge si depasi pragul critic de 80. In data de 18 iulie, in judetele din sudul si estul Moldovei, temperatura aerului va atinge pragul de 35 de grade al caniculei", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. In acest sens au fost atentionate comitetele locale pentru situatii de urgenta care trebuie sa instituie serviciul de permanenta la serviciul primariilor, sa revada si sa actualizeze, daca este cazul, evidenta persoanelor aflate in dificultate, a caror stare de sanatate poate fi influentata negativ de canicula si sa activeze punctele de distributie a apei potabile amenajate in special in zonele aglomerate si punctele de prim ajutor in spatiile identificate si semnalizate vizibil pentru trecatori. Punctele de prim ajutor trebuie amplasate in spatii publice climatizate precum scoli, gradinite, supermarketuri, alte institutii publice etc. Nu se recomanda amplasarea punctelor de prim ajutor in corturi decit daca pot fi climatizate. De asemenea, trebuie supravegheata in permanenta calitatea apei potabile din reteaua comunala de alimentare. Problemele sau situatiile deosebite, inclusiv cazurile de deces a unor persoane din cauza situatiilor de urgenta manifestate, se vor comunica in timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, telefon 112 sau 0237 611212, fax 0237 625701. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.