Ultima oră

135 de ani de istorie a comunei Balesti

Iulia Nicolaie
18 iul 2009 2786 vizualizări
Elevii din comuna vor primi cartea Sa invatam sa prevenim incendiile

Oficialii comunei Balesti sarbatoresc pe 15 august 135 de ani de la primirea statutului de comuna, prin momente artistice, muzica populara si multe alte surprize. Festivitatea se va desfasura pe o scena in aer liber din centrul comunei. "Cu prilejul implinirii a 135 de ani de cind localitatea noastra a devenit comuna si tot atitia ani de la deschiderea invatamintului primar de stat, va rugam sa fiti alaturi de "Fii satului" nostru pentru a sarbatori aceste doua mari evenimente. Cu acest prilej se va lansa si cartea "Balesti, o istorie eterna", din care veti afla ca plaiurile noastre si locuitorii au fost surse de inspiratie pentru romanele "Viata la tara", "Tanase Scatiu" si "In razboi", scrise de Duiliu Zamfirescu", relateaza oficialii comunei vrincene. Comuna Balesti are circa 4.000 de locuitori, iar la festivitate vor fi prezenti toti cei care au studii superioare si provin din localitate, in numar de 140. Tot la inedita manifestare vor fi desemnati multi dintre ei drept cetateni de onoare. Sarbatoarea va fi un prilej bun si pentru copiii din sat sa se implice in spectacol si sa arate ce au invatat la scoala. De asemenea, acestia vor fi recompensati cu un manual destinat celor cu virsta cuprinsa intre 7 si 14 ani, intitulat "Sa invatam sa prevenim incendiile", la care a colaborat si profesorul originar din Balesti, Neacsu Neacsu, in calitate de consilier editorial. Din carte micutii pot afla mai multe despre incendii, tipurile acestora si masuri de prevenire, dar si sfaturi pentru a deveni pompier profesionist, poezii, ghicitori si un mic dictionar cu termeni privind prevenirea incendiilor. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.