Ultima oră

Bolnav plimbat cu ambulanta intre sectiile spitalului

Raluca Manolache
17 iul 2009 1146 vizualizări
Barbatul a fost plimbat cu ambulanta de la miezul noptii pina dimineata pe motiv ca nu era o urgenta medicala. Bolnavul se afla in sevraj, fiind diagnosticat cu etilism cronic, dar si cu pelagra. Umilinta la care a fost supus omul va intra in atentia comisiei de etica de la Spitalul din Focsani

Un pacient aflat in sevraj a fost plimbat cu ambulanta in noaptea de miercuri spre joi intre sectiile Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru ca nici un medic nu a dorit sa il interneze. Ionel Stanila, 33 de ani, din Poiana Cristei, a fost purtat pe drumuri cu targa pentru ca pe timpul noptii nu a gasit un doctor care sa il primeasca in sectie pentru a primi tratamentul medical de care avea nevoie. Bolnavul a fost preluat de o ambulanta in jurul orei 22.30 si, dupa ce a fost vazut de medicii de la Unitatea de Primiri Urgente, a fost trimis la psihiatrie. Doctorii au decis sa il dea pe mina medicilor din aceasta sectie pentru ca barbatul se afla in sevraj, fiind diagnosticat cu etilism cronic, dar si cu pelagra, afectiune ce apare din cauza unei deficiente nutritionale severe. Doctorul Florea Gabriela, care era de garda, nu l-a primit in sectie, pacientul fiind trimis la sectia vecina, dermatologie. Nici de aceasta data pacientul nu a avut noroc, ajungind in cele din urma inapoi la UPU, unde barbatul a ramas peste noapte la rugamintea dr. Daniil Draguna, seful sectiei de dermato-venerologie. De la ora 7.00 Ionel Stanila a fost plimbat iar intre sectii, dar intr-un final a fost primit la dermatologie. "Am mers cu pacientul la dermatologie, dar aici ni s-a spus sa mergem la psihiatrie. Am mers la psihiatrie si aici ni s-a explicat ca l-au vazut si asta noapte si nu este pentru psihiatrie, este pentru dermatologie. Am mers inapoi la dr. Draguna care ni-a spus sa mergem cu el in alta sectie sa il trateze. Intr-un final s-au hotarit sa il opreasca la dermatologie", a precizat ambulantierul Marian Cojocaru. De asemenea, dr. Danut Ceamburu, managerul SAJ Vrancea, spune ca nu este pentru prima data cind autosanitarele sint retinute la spital pentru ca bolnavii sint respinsi de medicii din anumite sectii, mai ales cei neasigurati.

Bolnavul in sevraj mai putea astepta!

In tot timpul acesta, mama tinarului, Florica Stanila, a mers la sectia de psihiatrie pentru a vorbi cu medicii, in speranta ca va obtine indurare. Chiar daca a stat ceva timp la usa sectiei, nimeni nu i-a spus acesteia ca fiul ei este internat la dermatologie. "A fost pe cimp, la munca, si a baut pe stomacul gol. Mi s-a spus ca este internat la psihiatrie. Am asteptat sa vad daca este, dar nu mi-a spus nimeni ca nu mai este aici. Nu vrea sa manince si consuma mult alcool, n-am ce sa-i fac. A mai fost internat si acum doi ani la psihiatrie", ne-a spus Florica Stanila. Medicii implicati in acest caz se apara si spun ca pacientul nu prezenta urgenta pentru psihiatrie si nici pentru dermatologie, motiv pentru care nu putea fie internat. Dr. Daniil Draguna a mentionat ca l-a primit pe pacient pentru ca "nu puteam sa il las sa moara la poarta spitalului". Medicii implicati urmeaza sa raspunda de ce l-au plimbat pe pacient intre sectii. "Cazul va fi preluat de comisia de etica si disciplina. Luni va fi discutat cazul si in comitetul director", ne-a declarat Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului. Acum barbatul este internat la dermatologie, dar risca sa fie dat afara din spital in trei zile pentru ca nu beneficiaza de asigurare de sanatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 54 minute, 19 secunde
betivii trebuiedusi la pshiatriei ca avem destui in Moldova numai crime fac f. bine ca- l-au plimbat poate asa s-a trezit ocupa patul uni om intr-adevar bolnav platim la stat pentru betivi?
, acum 739398 zile, 17 ore, 54 minute, 19 secunde
INDIFERENT DE CAT DE BEAT SAU CAT DE NEBUN ESTE O FIINTA UMANA, REAPARTUL URGENTE ARE OBLIGATIA SA PREIA BOLNAVUL. E adevarat ca platim si noi , dar e o obligatie sa primesti un om in spital, adus la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.