Ultima oră

Politistii vrinceni, lasati fara banii de chirie

Raluca Manolache
16 iul 2009 1232 vizualizări
In aceasta situatie se afla 115 oameni ai legii din judetul nostru

Oamenii legii din Vrancea au ramas pentru moment fara banii de chirie, desi au dreptul sa primeasca lunar o suma forfetara cu care pot plati o parte din chirie atunci cind sint detasati in interes de serviciu in alt oras. In aceasta situatie sint 115 cadre incadrate la Inspectoratul de Politie Judetean, in special politisti care lucreaza in structurile rurale si care nu au voie sa faca naveta. "In aceasta luna nu s-au primit fondurile necesare pentru achitarea contravalorii compensatiei de chirie", ne-a precizat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Conform prevederilor contractului colectiv de munca politistii au dreptul la pina la 40% din salariul de baza drept compensatie pentru plata chiriei atunci cind sint detasati in interes de serviciu in alta localitate. Pentru a beneficia de acesti bani, politistul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii precum sa nu efectueze naveta la si de la locul de munca din/in localitatea de domiciliu, el sau sotia acestuia sa nu detina locuinta proprietate personala in localitatea in care a fost numit sau mutat in interesul serviciului si sa nu aiba atribuita, prin contract de inchiriere, o locuinta din fondul locativ de stat in localitatea unde isi desfasoara activitatea. Totodata, pentru a beneficia de subventia pentru chirie, politistul sau sotia acestuia trebuie sa prezinte un contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara in conditiile legii, iar unitatea de politie in care este incadrat sa nu aiba posibilitatea sa-i asigure spatiu de locuit corespunzator. Compensatiile lunare se acorda in urma deciziei conducatorilor unitatilor de politie. Surse din politie spun ca sint politisti care, desi au o locuinta inchiriata, in realitate fac naveta zilnic in localitatea de domiciliu. Banii din contractele de inchiriere fictive le intra astfel in buzunar. Totusi, cea mai mare parte a politistilor chiar are nevoie de acesti bani, in conditiile in care unitatea nu le deconteaza de multe ori nici transportul in interesul serviciului. "Uneori cumparam cu bani din buzunar ce ne mai trebuie prin post, iar cind mergem la Focsani in interes de serviciu ne platim transportul din bani proprii, ceea ce nu este normal. Cu toate acestea, nu putem sa vociferam", ne-a spus unul dintre politistii de la un post de politie rural. Suma pentru chirie decontata politistilor se invirste in jurul sumei de 350-450 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.