Ultima oră

Lumina pe banii statului ajunge in cinci localitati

Mihaela Beșleagă
16 iul 2009 1587 vizualizări
Edilul din Cimpineanca considera ca a fost nedreptatit, nefiindu-i aprobat proiectul pentru electrificare, desi face parte din PDL, partid aflat la guvernare

Circa 1.000 de locuitori din cinci localitati vrincene vor inlocui lampa cu becul. Astfel, 49 de oameni din Marasesti, 28 din Timboiesti, 404 din Gugesti, 370 din Slobozia Bradului si 67 din Vinatori vor avea curent electric datorita acceptarii proiectelor de extindere a retelelor electrice sau de dezvoltare a iluminatului de joasa tensiune, in cadrul Programului "Electrificarea 2007-2009" etapa a doua, iunie 2009. Localitatile selectate beneficiaza de finantare de la Guvern, contributia de la bugetul local variind intre 0,67% si 10%, in cazul celor cinci localitati. Proiectele au o valoare totala a investitiilor de 7,53 milioane lei, din care cereri de finantare in valoare de 7,40 milioane lei. Proiectul de hotarire a fost adoptat in cadrul sedintei de Consiliu Judetean de marti, 14 iulie. Initial au fost propuse 20 de proiecte, insa nu toate au primit girul pentru banii guvernamentali. Unul dintre edilii nemultumiti ca nu a fost acceptat la finantare este primarul democrat liberal Stefan Paraschiv din Cimpineanca. Acesta sustine ca, desi a depus proiectul in mai multe rinduri, atit in Consiliul Local, cit si la Consiliul Judetean Vrancea, comuna sa a fost exceptata de la banii guvernamentali. "Nu stiu pe ce principii s-a aprobat, iar am fost barat la finantare la acest program, pentru a treia oara. Se pare ca tot in opozitie sint, desi PDL este la guvernare. Nu mai stiu ce sa fac, sint copii care invata la lampa, avem 83 de case noi date in folosinta, care au nevoie de electricitate", se plinge edilul din Cimpineanca. Scopul declarat al programului este asigurarea cu energie electrica a cit mai multor gospodarii in scopul ameliorarii conditiilor de viata. In general, investitiile se adreseaza unor noi cartiere sau extinderi de sate. In continuare, singurul catun neelectrificat din Vrancea, Piscul Reghiului, ramine in urma istoriei, intrucit nu exista nici o speranta sa vina bani pentru cele 20 de familii de pe piscurile comunei Reghiu. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.