Ultima oră

Centura de ocolire a Focsaniului va fi construita in doi ani

Mihaela Beșleagă
15 iul 2009 3684 vizualizări
Valoarea totala a investitiei este de 17.757 mii euro

Studiul de fezabilitate pentru Centura de ocolire in zona de nord a municipiului Focsani a fost realizat si predat titularului de investitie, Consiliul Judetean. Conform acestuia, durata de realizare a centurii este de 24 de luni. Ieri, alesii judeteni au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investitii, documentatia tehnica de avizare si proiectul tehnic elaborate de SC Iptana SA Bucuresti. Centura va face legatura intre E85 Bucuresti - Suceava si DN 2D Focsani "" Tirgu Secuiesc, ceea ce presupune realizarea unui nou drum ce se desprinde din E85, in apropierea kilometrului 187A000, traverseaza calea ferata magistrala Bucuresti-Suceava si sfirseste in intersectia DN 2D in apropierea km 4A100. Practic, soseaua de centura, care pleaca din zona de nord a municipiului Focsani, traverseaza teritoriul administrativ al orasului Odobesti, iesind in apropiere de intrarea in comuna Garoafa, la E85. Centura va avea o lungime de 3,45 km, latimea platformei de 10 m, latimea partii carosabile 7 m, acostamente de 1,50 m si doua pasaje rutiere superioare. "Terenul pe care se va construi centura este amplasat in zona de nord a municipiului Focsani si apartine partial domeniului public al Focsaniului si al orasului Odobesti, dar in cea mai mare parte domeniului privat. De aceea, pentru realizarea obiectivului sint necesare ocupari de terenuri, atit temporare cit si definitive din domeniul privat, ceea ce va necesita exproprieri pentru cauza de utilitate publica", se arata in referatul intocmit de Daniela Olaru, arhitectul sef al judetului. Valoarea totala a investitiei, finantata de CJ, este de 75.290 mii lei (17.757 mii euro). Scopul investitiei este degrevarea traficului de tranzit in interiorul municipiului, dar si spre zona turistica Lepsa-Gresu. In acest moment, proiectul se afla in stadiul de obtinere a avizelor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 2 minute, 32 secunde
Care e nordul si care e sudul? Deci daca soseaua de centura pleaca din zona de nord a orasului, care din cate stiu eu este in bariera Marasesti,traverseaza teritoriul adm. al Odobestiului si iese in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.