Ultima oră

Modificari in legea ce sanctioneaza atentatele cu moloz

Iulia Crețu
15 iul 2009 958 vizualizări
Consilierul local democrat Daniel Gongu vrea imbunatatirea legii care ii amendeaza pe cetatenii demolatori, dar si pe cei care parcheaza aiurea u proiectul de act normativ poate fi consultat si completat la sediul Primariei

Primaria Focsani aduce in atentia cetatenilor ca pe site-ul dar si la sediul institutiei poate fi consultat proiectul de act normativ pentru modificarea si completarea HCL nr. 63/2002, cu privire la obligatiile si raspunderile institutiilor publice, ale agentilor economici, ale altor persoane juridice, precum si ale cetatenilor privind gospodarirea municipiului, completata prin HCL nr. 291/2002. Modificarile la lege sint propuse de consilierul democrat-liberal Daniel Gongu, acesta dorind schimbarea unor prevederi care, in timp, si-au dovedit ineficienta. Acestea fac referire la textul de lege care atentioneaza asupra depozitarii "diverselor materiale de constructii sau moloz pe trotuare, alei, cai de acces si spatii verzi", dar si la "patrunderea, stationarea si oprirea pe trotuare, spatii verzi sau locuri nepermise a autovehiculelor de peste 3 tone decit in locuri speciale, sau in incinte". De asemenea, pentru ca in instanta cei prinsi pe picior gresit au cistigat pe hibele legii, alesul local doreste schimbarea textului si in privinta circulatiei carutelor prin Focsani. Articolul 5, lit. r sufera schimbarea in "sa nu circule cu vehiculele cu tractiune animala sau cu animale pe strazile principale, ci numai pe cele periferice semnalate corespunzator". Sanctiunile pentru aceste reguli sint urmatoarele: cei care depoziteaza molozul in fata blocului pot fi amendati cu 300-500 lei, iar cei care stationeaza necorespunzator pot fi atinsi de Politie cu aceleasi avertismente contraventionale. "Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului - verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facind mentiune despre aceasta posibilitate in procesul verbal", se arata in proiectul de act normativ, caruia i se pot aduce imbunatatiri in 10 zile de la publicare. "Cei sanctionati ajungeau in instanta unde se foloseau de faptul ca molozul nu figura ca material de constructie si scapau de amenda. De aceea am dorit schimbarea legii. De asemenea, carutele erau trecute in lege drept autovehicule cu tractiune animala, iar sanctionatii explicau ca atelajul nu e auto si, iarasi, scapau de sanctiune", ne-a explicat Daniel Gongu, consilier PD-L in Consiliul Local Focsani. Executarea hotaririi va fi asigurata de catre primarul municipiului, prin directiile specializate, Politia Comunitara si Politia Municipiului Focsani. Textul figureaza pe site la capitolul Transparenta decizionala, proiecte de acte normative si va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de luna viitoare a Consiliului Local Focsani. (Iulia CRETU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.