Ultima oră

Bani pentru Apa si Protectia Copilului

Mihaela Beșleagă
15 iul 2009 873 vizualizări
Bugetul judetului a fost suplimentat cu alti 1.120 mii lei, din Fondul de rezerva al Guvernului, pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a cladirii Prefecturii Putna

Pentru ca visteria unor institutii a intrat la apa in vremuri de criza, situatia in care se gasesc unele dintre ele este din ce in ce mai disperata. Un astfel de caz este cel al Serviciului Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa (SPESRAA), care, din cauza cheltuielilor in crestere, ar putea ajunge la sistarea furnizarii apei potabile catre consumatori, chiar in toiul verii. Pentru a preveni acest lucru, alesii judeteni au aprobat ieri cu majoritate de voturi bugetul SPESRAA, cu 1.894 mii lei, fata de 1.653 mii lei cit a fost prevazut la acelasi titlu in anul 2008. Cresterea cheltuielilor este determinata de preluarea in administrare a trei noi sisteme, la Gologanu, Urechesti si Dalhauti si cresterea productiei de apa in primele 5 luni ale anului cu 50%, ceea ce a dus, implicit, si la marirea costurilor. De asemenea, in cursul anului 2009 expira autorizatiile de gospodarire a apelor iar costurile de reautorizare insumeaza 80.000 lei. In plus, se afla in desfasurare procedura de preluare a sistemelor Dragosloveni si Nanesti. La acelasi proiect de rectificare a bugetelor proprii ale judetului Vrancea pentru finantarea Consiliului Judetean si a institutiilor de sub autoritatea sa, pe anul 2009, consilierii au aprobat si suplimentarea bugetului judetului cu 1.120 mii lei, bani veniti prin HG nr. 605/2009 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a cladirii fostului sediu al Prefecturii judetului Putna. De asemenea, s-a propus retragerea sumei de 1.070 mii lei, de la CJ capitolul "autoritati executive" "" 1.000 mii lei, Scoala Populara de Arte si Meserii "" 12 mii lei, Unitatea de Asistenta Medico "" Sociala Odobesti "" 35 mii lei si Serviciul Public Judetean de Evidenta a Persoanelor "" 23 mii lei. "Suma retrasa propunem sa fie repartizata la capitolul Asigurari si Asistenta Sociala in vederea finantarii cheltuielilor de personal la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului", se arata in referatul intocmit de Directia Economica a CJ. Alti 15 mii lei, suma economisita la "Planuri de marketing", a fost alocata pentru achizitionarea unui program informatic antivirus. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.