Ultima oră

ITM sta cu lupa pe constructii

Daniel Garleanu
15 iul 2009 890 vizualizări
Domeniul constructiilor a fost verificat de Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea cu privire la respectarea securitatii si sanatatii in munca.

In acest sens, ITM a desfasurat o campanie in care grupul tinta a fost reprezentat de santierele in constructii, in special acelea unde se desfasoara activitati de sapaturi si demolari. Obiectivul actiunii l-a constituit identificarea angajatorilor care folosesc lucratori "la negru", cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si a lucratorilor in legatura cu conditiile la locul de munca. Pentru ca pe parcursul anului 2008 ITM a desfasurat mai multe campanii cu teme similare, iar neregulile constatate nu au fost putine, acest fapt impune repetarea periodica a actiunilor de control, dupa cum explica inspectorii de munca. "Constructiile reprezinta un domeniu unde munca fara forme legale nu s-a diminuat, lucratorii acceptind sa presteze diverse activitati specifice pentru a realiza venituri neimpozabile", arata ITM. In perioada urmatoare se vor initia controale pentru verificarea masurilor expres prevazute in actele de control, sectorul in discutie fiind monitorizat permanent. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 15 ore, 45 minute, 45 secunde
Comunicatul de presa era mult mai amplu, ceea ce s-a scris nu reflecta controlul asupra securitatii si sanatatii in munca, ci doar munca la negru. Asa ca mai mare atentie, domnule Garleanu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.