Ultima oră

Ministerul cauta o solutie sa-l trimita acasa pe Vieru de la APIA

Iulia Crețu
12 iul 2009 709 vizualizări
Ministrul Ilie Sirbu cauta o modalitate legala de a scapa la pachet de directorii vechi de la Agentia de PlatI si Interventie in Agricultura

Liberalul Octavian Vieru, inca director la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura Vrancea, ar face bine sa nu se obisnuiasca cu sefia. Cam acest lucru ii transmite ministrul Agriculturii, social democratul Ilie Sirbu. Acesta a declarat simbata ca in tara sint 19 cazuri de directori demisi de la APIA pentru care instantele au dat sentinte de repunere in functie. Acestia, printre care si protejatul fostului regim, Octavian Vieru, si-au reluat atributiile de serviciu, insa numai temporar. "Sint 19 cazuri in care instanta nu a tinut cont de decizia noastra de eliberare din functii a directorilor de la APIA, astfel incit acestia vor ramine pe posturi pentru inca o perioada, adica pina cind se va gasi o alta solutie de eliberare a lor din functii", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta simbata, ministrul Ilie Sirbu. Ministrul a continuat ca Vieru si colegii sai contestatari ai deciziei de inlaturare vor fi din nou demisi pentru ca "oricum nu si-au indeplinit atributiile si tocmai din aceasta cauza au fost inlaturati". In acest moment, APIA este condusa de la doua capete, de liberalul Octavian Vieru si de social-democratul Vasile Carnariu. Acesta din urma ocupa si functia de consilier judetean pentru PSD si a cistigat sefia Agentiei in urma concursului de dosare derulat intre 9 si 10 iunie. Pe 19 martie in acest an, Ministerul Agriculturii a decis ca toata conducerea locala si centrala a APIA, 18 directori centrali si 42 directori locali, sa fie demisa pentru ca nu a respectat termenul de incepere a platilor la hectar pentru fermieri, aferente anului 2008. O parte dintre directorii demisi, printre care si Octavian Vieru, au contestat decizia si au obtinut cistig de cauza in justitie. Asa se face ca APIA are doi directori. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.