Ultima oră

Fonduri europene pentru incalzirea urbana

Iulia Nicolaie
13 iul 2009 994 vizualizări
Proiectele europene capteaza interesul pentru protectia mediului inconjurator. Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune, care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013

Astfel, cei de la Ministerul Mediului isi propun sa reduca efectele schimbarilor climatice si reducerea emisiilor de poluanti proveniti de la sistemele de incalzire urbana, ameliorarea nivelului de concentratie a poluantilor si imbunatatirea sanatatii populatiei in orasele afectate de poluare. "Realizarea obiectivelor va fi asigurata prin orientarea fondurilor alocate spre 6 Axe prioritare din care una este Axa Prioritara 3 "Reducerea poluarii si minimizarea efectelor schimbarilor climatice prin reabilitarea sistemelor de incalzire urbana, vizind atingerea tintelor de eficienta energetica in zonele prioritare identificate", sustin oficialii Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului. POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare pentru sectorul de mediu. Programul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC), cu o valoare de aproximativ 1 miliard de euro. La un moment dat si Primaria Focsani s-a aratat interesata sa aplice cu un proiect in beneficiul societatii de termoficare ENET SA. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.