Ultima oră

Obezii pot sa slabeasca pe banii statului

Raluca Manolache
11 iul 2009 1030 vizualizări
Doar doua doamne corpolente au apelat la tratamentul decontat de la bugetul asigurarilor sociale de stat u nici o femeie nu a solicitat pina acum bani pentru tratarea infertilitatii cauzata de kilogramele in plus

Femeile care sufera de infertilitate din cauze hormonale si persoanele obeze care platesc asigurarile sociale de sanatate pot primi tratamente acoperite partial sau integral de stat. In Vrancea doar doua persoane au cerut bani pentru a scapa de kilogramele in plus. Acestea primesc lunar tratament in valoare de aproximativ 280 de lei. Pentru a putea intra in program, persoanele supraponderale trebuie sa aiba intre 18 si 65 de ani si un indice de masa corporala (raportul inaltime/greutate) mai mare de 35. De asemenea, sanse mari pentru a intra in program au persoanele care, pe linga obezitate, sufera de diabet sau boli cardiace. In acest sens, trebuie intocmit un dosar pentru aprobarea tratamentului pentru tulburari de nutritie si metabolism. "Dosarul trebuie sa contina fisa de initiere completata de medicul curant, respectiv fisa de continuare a tratamentului, buletinele de analize, in original, semnate, parafate si stampilate de medic, consimtamintul scris al pacientului, copie dupa actul de identitate, dovada calitatii de asigurat si adresa de insotire din partea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) care va cuprinde numele pacientului si tratamentul solicitat. Dosarul se intocmeste de catre medicul specialist pentru pacientii care se incadreaza in criteriile de includere in tratament solicitate de comisia CNAS", ne-a detaliat Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va solicita totodata bolnavului sa demonstreze ca timp de 12 saptamini a urmat o dieta care nu a avut nici un efect. Cu toate ca si femeile infertile ar putea beneficia de tratament gratuit, pina la aceasta data la banca sanitara nu a fost depusa nici o solicitare de fonduri. Femeile infertile din cauze hormonale pot primi bani de la stat doar daca investigatiile arata ca acestea nu au alte afectiuni organice, cum ar fi trompe infundate sau diverite malformatii. Pacienta eligibila la tratament trebuie sa aiba virsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.