Ultima oră

DIICOT nu mai are bani pentru flagrante si informatori

Nicoleta Cristea
11 iul 2009 994 vizualizări
Directia este pusa în imposibilitatea achitarii utilitatilor si chiriilor pentru spatiile în care îsi desfasoara activitatea, avind restante de 1.146.031 lei

Lipsurile de lichiditati pun pe ginduri si magistratii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate si Terorism (DIICOT), structura centrala. Acestia au atras atentia asupra situatiei financiare precare, avertizind ca subfinantarea sistemului judiciar impiedica realizarea prioritatilor stabilite pentru anul 2009, dar si desfasurarea activitatii curente. "în acest context, trebuie subliniat faptul ca DIICOT este pusa in imposibilitatea achitarii utilitatilor si chiriilor pentru spatiile in care isi desfasoara activitatea unitatile teritoriale, avind restante de 1.146.031 RON. Fondul special pentru organizarea si constatarea infractiunilor flagrante sau ocazionate de folosirea investigatorilor sub acoperire, a informatorilor si colaboratorilor acestora a fost mult diminuat, ceea ce conduce la desfasurarea cu dificultate a activitatii procurorilor in combaterea tendintelor actuale in materia infractionalitatii si creaza un sentiment de insecuritate generala", spun reprezentantii structurii centrale a DIICOT. Pe plan local, procurorii DIICOT nu au intimpinat inca dificultati create de lipsa banilor, poate si datorita faptului ca biroul din Vrancea este o structura relativ mica. "In ceea ce priveste situatia financiara a DIICOT Vrancea nu s-au inregistrat disfunctionalitati. Pina la acest moment au fost platite de catre ordonatorul de credite, respectiv structura centrala, toate obligatiile financiare, astfel incit se asigura buna organizare si functionare. Au fost asigurate toate materialele necesare", ne-a declarat procurorul sef al DIICOT, Gheorghe Stanciu. De altfel, investigatiile sub acoperire efectuate de structura locala nu implica aceleasi costuri exorbitante ca in alte judete, in care rata infractiunilor cercetate de procurorii DIICOT este cu mult mai mare. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 6 ore, 9 minute, 2 secunde
Pai cum sa le ramana bani si pentru alte cheltuieli cand salariile lor nesimtite papa tot ?! Ma mira ca nu au cerut sporuri si pentru atunci cand se pisa contra vantului intocmind dosare de kkt !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.