Ultima oră

ANL-urile mai vechi de 2005 ar putea fi reabilitate termic

Iulia Crețu
11 iul 2009 1066 vizualizări
Blocurile din Focsani pot fi anvelopate numai dupa ce sint vindute chiriasilor

30 de blocuri ANL mai vechi de 2005 din municipiul Focsani ar putea intra in programul national de reabilitare termica, in cazul in care este nevoie de interventii la anveloparea lor. De izolarea termica s-ar putea ocupa autoritatile numai dupa ce apartamentele vor fi vindute chiriasilor. Potrivit declaratiilor oferite de reprezentantii Primariei Focsani, inainte de 2005 au fost construite 30 de imobile de tip ANL, fiecare avind in mare cite 18 apartamente si garsoniere. Constructiile se gasesc in cartierul Sud. "Blocurile trebuie mai intii auditate, pentru ca este posibil ca si inainte de 2005 unii proiectanti sa-si fi luat masura de a asigura indicii de transfer termic in asa fel incit sa se incadreze in normativul C107, care obliga sa se faca un calcul termo-tehnic si sa se asigure indicii de transfer termic in asa fel incit consumul de caldura pe metru patrat pe an sa fie sub 100 pierderi kilowatt. Auditurile energetice si ulterior anveloparea se vor face doar dupa ce locuintele se vor vinde si vor trece in proprietate privata", a precizat Gheorghe Popescu, director general al Directiei Generale de Constructii Locuinte si Reabilitare Termica, din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. In afara blocurilor din Focsani, la nivelul tarii sint peste o mie de astfel de imobile care pot beneficia de pe urma acestui program. ANL-urile construite dupa anul 2005 respecta normele cu privire la izolarea termica. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.