Ultima oră

Masuri anti-incendii in timpul secerisului

Raluca Manolache
10 iul 2009 803 vizualizări
u mecanizatorii si soferii care participa la campania de recoltare a cerealelor vor fi instruiti pentru a cunoaste pericolele, precum si regulile de prevenire si stingere a focului

Campania agricola este un motiv de ingrijorare pentru pompieri. Avind in vedere ca in anii trecuti au fost semnalate incendii in lanurile de culturi cu paioase, lucratorii ISU Vrancea incearca sa contracareze fenomenul cu o serie de masuri de prevenire ce ar trebui luate pe timpul campaniei de recoltare a cerealelor. Astfel, toate masinile agricole trebuie reparate inainte de inceperea recoltarii, iar in urma reviziilor se va intocmi un proces verbal in care se va consemna ca masina corespunde din punct de vedere al prevenirii incendiilor. "Pentru a fi admise la lucrarile de recoltare a cerealelor masinile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sistemele de aprindere, de alimentare, carburatie si distributie sa fie perfect reglate pentru a preveni exploziile false, rezervoarele de combustibil si intreaga instalatie de alimentare cu carburanti sa fie etansa si fara pierderi de carburanti, instalatiile electrice sa aiba toate conexiunile bine fixate si izolatia sa fie in perfecta stare, acumulatorul sa fie bine fixat si sa aiba capac de protectie, tevile de esapament vor fi prevazute cu dispozitive pentru retinerea scinteilor", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU. De asemenea, mecanizatorii si soferii care participa la campania de recoltare a cerealelor vor fi instruiti in mod special, pentru a cunoaste pericolele, cauzele de incendiu precum si regulile de prevenire si stingere a focului. Agricultorii nu trebuie sa uite ca toate masinile agricole si autovehiculele vor fi dotate cu cite un stingator cu pulbere si CO2, iar combinele vor mai fi dotate cu cite un vas cu apa de 100 litri si o matura de nuiele. Pompierii mai atrag atentia ca reparatiile si intretinerea masinilor trebuie facute in afara lanurilor, paiele rezultate dupa seceris trebuie evacuate in cel mult doua zile, iar miristea trebuie arata. Se interzice cu desavirsire arderea paielor sau altor resturi vegetale pe cimp. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.