Ultima oră

Pompierii, la foc continuu

Raluca Manolache
10 iul 2009 964 vizualizări
Pe timpul incendiilor au fost protejate bunuri si instalatii în valoare de peste 26 milioane de lei

Lucratorii de la ISU Vrancea au muncit la foc continuu in trimestrul al II-lea din acest an. Acestia au intervenit la un numar de 356 actiuni, acest lucru insemnind in medie 3,91 evenimente/zi. Cel mai mult au avut de tras pentru stingerea incendiilor, fiind inregistrate 83 de astfel de evenimente, pentru protectia mediului, pentru asistenta persoanelor, dar si pentru alte situatii de urgenta precum misiuni pirotehnice, alunecari de teren, evenimente publice de amploare. Ponderea cea mai mare in indeplinirea misiunilor o are Detasamentul de Pompieri Focsani (195 actiuni), urmat de Sectia de Pompieri Adjud (42 actiuni), Statia de Pompieri Panciu (19 actiuni) si Statia de Pompieri Vidra (9 actiuni). De asemenea, pe timpul interventiilor au fost salvate doua persoane adulte, patru animale mari,10 animale mici si 39 pasari, fiind protejate bunuri si instalatii in valoare de peste 26 milioane de lei, comparativ cu anul 2008 cind au fost protejate bunuri si instalatii in valoare de peste 6 milioane de lei. "Din totalul de 83 interventii la incendii, in cursul trimestrului al II-lea 2009 s-au produs 65 la gospodarii ale populatiei, cinci la alte activitati de servicii colective, sociale si personale, patru la transport si depozitare, trei la agricultura si servicii auxiliare, doua la invatamint, doua la silvicultura, exploatare forestiera si economia vinatului, unul la administratia publica, unul la energie electrica si termica, gaze si apa. Pagubele produse la incendii au fost estimate la 1.315.073 lei fata de 3.453.600 lei in aceeasi perioada a anului 2008. Rata incendiilor la suta de mii de locuitori a fost de 21,04, iar rata incendiilor la mia de kilometri patrati de 17,08", a precizat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU. Incendiile au avut drept cauza principala instalatiile electrice defecte, focul in spatii deschise, dar si cosurile de fum defecte. In aceasta perioada au avut loc si 65 arderi necontrolate de vegetatie uscata, fata de sase arderi necontrolate produse in perioada similara a anului 2008. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.