Ultima oră

Bucurestean in sevraj la Spitalul din Focsani

Raluca Manolache
8 iul 2009 1086 vizualizări
Tinarul dependent de heroina a ajuns la spital pentru ca nu si-a luat doza zilnica

Consumatorii de droguri au inceput sa isi faca simtita prezenta si in Vrancea. Astfel, un bucurestean a ajuns luni in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce nu si-a mai luat doza zilnica de droguri. Valentin S., de 23 ani, a intrat in sevraj, fiind adus de urgenta la spital. Baiatul era venit la rudele prietenei sale din Gugesti, unde incerca sa scape de acest viciu care ii distruge tineretea. Din nefericire insa dorinta pentru o doza de heroina a fost mai mare decit vointa sa, intrind in spital dupa ce a vrut sa suplineasca starea euforizanta data de heroina cu medicamente. Acesta a luat carbamazepina, medicament utilizat in tratarea epilepsiei. Chiar Valentin S. a fost cel care le-a spus medicilor ca este dependent de heroina. "Tinarul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente in sevraj acuzind dureri de oase, cap si avind stare de somnolenta. A fost internat in sectia de psihiatrie unde a fost tinut sub stricta supraveghere medicala", spune Oana Racu, de la Biroul de Presa al Spitalului din Focsani. Se pare ca tinarul nu ajunge pe un pat de spital pentru prima data. Acesta a mai fost internat de doua ori la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" dupa ce a intrat in sevraj in incercarea sa de a scapa de acest viciu. Heroina este o pudra alba sau bruna care provoaca stari euforizante si are o putere analgezica de 10 ori mai mare decit a morfinei. La fel ca morfina, acest drog estompeaza activitatea intelectuala si influenteaza starea psihica, in sensul eliminarii fricii si proastei dispozitii. Sub influenta heroinei, oamenii par a fi din cale afara de fericiti. Injectarea este cea mai periculoasa, din cauza ritmului in care consumatorul simte nevoia sa creasca doza si a riscului de supradoza. Moartea se poate produce in timp prin embolie pulmonara si ciroza, iar la supradoza, prin stop cardiac si blocaj respirator. Heroina este principalul drog diagnosticat la decesele prin supradoza, fiindca exista o limita foarte ingusta intre doza normala si cea fatala. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.