Ultima oră

Denuntatorul lui Coman Andrei nu a venit la instanta

Nicoleta Cristea
7 iul 2009 948 vizualizări
Dosarul va fi reluat luna viitoare

Procesul directorului adjunct al Casei de Pensii Vrancea, Coman Andrei, a continuat ieri cu audierea a patru martori. De la acest termen a lipsit insa chiar denuntatorul lui Andrei, care este judecat pentru luare de mita, infractiune care se presupune ca ar fi fost comisa pe vremea cind inculpatul detinea cel mai inalt post la aceeasi institutie la care acum este adjunct. Constantin Barbieru nu a fost prezent ieri pentru a fi audiat, astfel incit instanta Tribunalului Vrancea a fost nevoita sa mai dea un termen in proces, tocmai pentru ca vasluianul este motorul dosarului de coruptie. Printre cei audiati ieri se numara fosti angajati ai Casei de Pensii din Vaslui, dar si fosta contabila a SC Camandu Impex SRL Vaslui, firma lui Barbieru, de unde acesta ar fi "varsat" mita in conturile lui Coman Andrei. Contabila din Vaslui a declarat insa ca nu stie detalii legate de acuzatii, insa a precizat ca intr-adevar a observat in contabilitate facturi neobisnuit de mari pentru consumabile si benzina, ulterior aflind ca, de fapt, banii reprezentau cu totul altceva. Fosta contabila a firmei vasluiene a aratat ca a aflat ca aceste cheltuieli acopereau un comision de 10%, platit de Camadu cuiva din Vrancea. Un alt martor audiat ieri a fost fostul director economic al Casei de Pensii din Vaslui, care a specificat ca, intr-un schimb de experienta intre institutia la care lucra si institutia similara din Vrancea, directorul de pe atunci a Casei de Pensii Vrancea a remarcat organizarea, si a fost interesat de firma care a facut lucrarile, pentru a colabora la rindul sau cu aceasta. Desi mai toti martorii au declarat ieri ca au aflat de existenta unui comision platit de firma Camadu, acestia nu au putut preciza cine lua efectiv banii. Coman Andrei a fost acuzat de luare de mita, dupa ce Barbieru l-a reclamat la DNA ca acesta i-ar fi cerut 10% din valoarea unei licitatii de 157.000 lei, pentru a-i fi atribuita. Procesul se afla in rejudecare, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis dosarul inapoi in Vrancea. Si aici, si la Curtea de Apel Galati, Andrei a fost achitat. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.