Ultima oră

Teren recapatat cu forta la Suraia

Doina Ganea
7 iul 2009 1437 vizualizări
O locuinta a fost demolata ieri de rudele generalului (r) Mihail Popescu, actual senator PSD de Vilcea u cumnatele senatorului si-au recapatat ieri un teren din Suraia de aproape 4.000 mp, dupa 10 ani de umblat prin tribunale si dupa un ordin judecatoresc de eliberare a terenului

Casa copiilor suraianului Costica Poiana (Zmeu) a fost ieri demolata cu buldozerul. Omul s-a aratat necajit nu de faptul ca a fost distrusa o locuinta si niste anexe gospodaresti, cit de faptul ca nu a fost anuntat sa mai recupereze din materialele de constructii si mai ales ca demolarea s-a facut in lipsa copiilor sai care sint plecati in Italia. Litigiul dintre mostenitoarele Serban Margareta, Caliopia, Tamara si Popescu Ecaterina si familia lui Costica Zmeu dateaza de mai bine de 6 ani. Acesta spune ca vecinele fiicei sale si-au revendicat in instanta un teren de aproape 4.000 mp pe care familia Pruna l-a stapinit in perioada comunista. "Soacra fiicei mele a primit aici teren de casa imediat dupa inundatiile din 1970. Acum eu nu stiu daca locuinta a fost construita cu acte, cu autorizatie si in ce fel stapineau copiii pamintul. Tot ce stiu este ca fiica si ginerele meu sint plecati in Italia si cred ca ar fi fost mai omeneste sa-i chemam si pe ei sa-si ia lucrurile de prin casa daca aveau ceva, sau niste meteriale de constructii pe care le aveau depozitate in interior. Nu stiu ce sa cred, am inteles ca doamnele sint rude cu generalul si senatorul Mihail Popescu si de aceea s-au urgentat toate", ne-a spus Costica Zmeu. De partea cealalta, Margareta si Caliopia Serban ne-au explicat faptul ca nu a fost nimic urgentat, numai ca asteptau de prea multa vreme sa intre in posesia terenului de 3.837 mp mostenit de la parinti. "Avem hotarire judecatoreasca ramasa definitiva inca de anul trecut. Am asteptat. Le-am trimis citatii prin executorul judecatoresc. Nu au vrut sa respecte si sa-si ridice constructiile insalubre de pe terenul nostru am obtinut autorizatie de demolare, am angajat o firma si am venit cu buldoexcavatorul. Avem acte. Este terenul nostru, nu intelegem de ce sa mai fi asteptat. Acum sint plecati in Italia da atitia ani n-au putut sa vina. Ca la judecata au avut aparatori, deci au stiut tot timpul ce se intimpla. Ne-au terorizat atitia ani si n-au vrut sa se dea deoparte de pe pamintul bunicilor nostri. Faptul ca sora noastra este casatorita cu dl general Mihail Popescu nu are nicio legatura cu revendicarea noastra", ne-a spus Margareta Serban, una dintre mostenitoare. Pe locul fostei locuinte a familiei Pruna Adrian, Constantin si Statache a mai ramas in picioare un imobil din paianta, dar care va fi si el demolat pina pe 13 iulie, conform procesului verbal incheiat de executorul judecatoresc Corneliu Bercariu. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.