Ultima oră

Focurile de arma de la Marasesti, in atentia instantei

Eduard Popescu
7 iul 2009 1327 vizualizări
Prahoveanul Alexandru Costinel Grecu a fost trimis in judecata de DIICOT pentru ca a introdus in tara doua arme, pentru ca le-a folosit fara drept intr-un spatiu public, dar si pentru lovire sau alte violente Alexandru Costinel Grecu, originar din Cimpina, Prahova, este judecat pentru mai multe infractiuni, intr-un dosar instrumentat de DIICOT Vrancea.

Tinarul de 24 de ani a intrat in atentia DIICOT in urma unui incident petrecut in ianuarie anul acesta, cind l-a impuscat cu un pistol cu gaze pe Nicusor Plescan, la un bar din apropierea Mausoleului Marasesti. Impotriva prahoveanului care locuieste fara forme legale in Focsani a fost inceputa urmarirea penala pe 12 februarie, iar cercetarile au fost extinse citeva luni mai tirziu, pentru ca luna aceasta sa fie trimis in judecata pentru trei infractiuni. Grecu este cercetat pentru ca a introdus in tara, fara drept, doua arme cu gaz comprimat si munitia aferenta, aceasta infractiune fiind incadrata la contrabanda calificata. A doua infractiune este aceea de folosire fara drept in loc public a uneia dintre arme, iar cea de-a treia acuzatie este de lovire sau alte violente. Procurorii au retinut si ca tinarul a avut o atitudine nesincera, si ca a recunoscut partial cele puse in sarcina. Cercetarile au inceput dupa ce Nicusor Plescan, din Marasesti, a reclamat ca a fost impuscat in fata de catre Costinel Grecu intr-o parcare din apropierea Mausoleului Marasesti. Acesta a relatat ca, pe 22 ianuarie, s-a dus la un bar din zona respectiva impreuna cu doi prieteni. Aici, s-a intilnit cu doua tinere, despre care stia ca se prostituau, astfel incit a abordat-o pe una dintre ele, minora Florentina Alexandra B. Aceasta, potrivit lui Plescan, l-a refuzat si a iesit din incinta barului. Ulterior, cind a iesit din bar, Plescan le-a vazut pe cele doua "fetite" intr-un BMW cu numere de Prahova, la volan aflindu-se chiar inculpatul. Plescan sustine ca nu a avut intentia de a face scandal, ci doar a batut in geamul soferului pentru a-i vorbi, insa, dupa ce inculpatul a coborit geamul, partea vatamata a fost impuscata in fata cu un pistol cu gaz lacrimogen, fara nici o avertizare.


Agresorul a facut-o pe victima


Initial, Grecu nu a recunoscut nimic din cele relatate, insa dupa ce la domiciliul sau a fost gasit pistolul, nu a mai negat agresiunea, dar a sustinut ca Plescan a lovit-o pe minora si i-a furat si o bratara de aur, si de aceea si-a ranit victima. La perchezitia domiciliara, anchetatorii au gasit un pistol cu gaze "Walther", model P88 Compact, de calibru 9 mm, si 69 de cartuse pentru acesta. Ulterior s-a stabilit ca aceasta este arma cu care s-a tras cartusul gasit in parcarea unde a avut loc incidentul. Mai mult decit atit, cu ocazia acestei perchezitii s-a descoperit si o factura din Germania, mai precis din orasul Hamburg, din care reiesea ca Grecu a achizitionat nu unul, ci doua pistoale dintr-un magazin de profil din aceasta zona. Grecu a recunoscut ca a cumparat cele doua arme, si ca nu le-a declarat cind a intrat in tara, de aici venind si acuzatiile grave puse in sarcina de procurorii DIICOT Vrancea. Procurorii nu a gasit indicii care sa sustina afirmatiile lui Grecu, anume ca Plescan ar fi fost cel care a stirnit scandalul. Drept urmare, Plescan a primit scoatere de sub urmarirea penala in privinta infractiunii de lovire, si neinceperea urmaririi penale pentru tilharie. Anchetatorii au stabilit ca declaratiile date de Grecu si de cele doua fete sint contradictorii, mai ales ca acesta a mers la politie pentru a relata varianta lui abia dupa ce a aflat ca Plescan i-a facut plingere penala. De altfel, nici camerele de supraveghere de la barul respectiv nu au inregistrat detalii care sa sustina varianta lui Grecu. "Grecu este cunoscut ca supravegheaza mai multe persoane de sex feminin care se prostitueaza la Marasesti, conflictul din 22 ianuarie fiind provocat de acesta tocmai in incercarea de a mentine controlul asupra prostituatelor din zona", au concluzionat procurorii DIICOT. (Eduard POPESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.