Ultima oră

Sot si sotie morti pe E85

Raluca Manolache
6 iul 2009 3421 vizualizări
In drum spre Delta, o familie din Bistrita Nasaud si-a gasit sfirsitul pe E85, dupa ce soferul a adormit la volan, cu 140 km/ora u masina s-a izbit puternic de un podet de beton, iar sotul si sotia au murit pe loc u copilul de 10 ani, aflat in masina, este singurul supravietuitor al tragediei u acesta a fost internat cu multiple traumatisme la sectia de terapie intensiva de la Spitalul din Focsani u in ultimele 48 ore, in Vrancea au avut loc sase accidente rutiere

Drumul spre o destinatie de vacanta s-a dovedit a avea un final tragic pentru o familie din Bistrita-Nasaud, care si-a gasit sfirsitul simbata dimineata pe drumul national E85, care tranziteaza judetul Vrancea. Doi dintre cei trei membri ai familiei Zagrean, care se indreptau spre Delta, au murit dupa ce masina in care se aflau s-a izbit violent de un podet de beton in Marasesti. Accidentul mortal s-a petrecut in jurul orei 5,40 cind Marius Tudorel Zagrean, de 41 ani, care se afla la volanul anui Audi A6, din cauza oboselii a adormit la volan, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a patruns pe contrasens si s-a izbit de podetul de beton. Atit el cit si sotia sa Mieta, de 39 ani, au murit pe loc, iar baiatul lor de 10 ani care statea pe bancheta din spate a masinii a ajuns cu rani grave pe patul de spital. "Ne-am deplasat la fata locului, unde am identificat doua persoane decedate, sot si sotie si o a treia victima, copilul acestora, care a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Din primele verificari a reiesit ca soferul a adormit la volan. Nu exista urme de frinare", spune subinspectorul Catalin Manea, de la Serviciul Politiei Rutiere. Se pare ca impactul a fost violent si pentru ca soferul avea o viteza mare, acul de la indicatorul de bord fiind oprit la 140 km/h. Singurul supravietuitor a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, in sectia de terapie intensiva. Medicii l-au diagnsoticat cu "traumatism cranio cerebral acut inchis, traumatism toracic abdomen inchis, traumatism coapsa bilaterala". (Raluca MANOLACHE)


Val de accidente rutiere


u mai multi pasageri au fost transformati in victime, in urma a nu mai putin de 6 accidente rutiere care au avut loc la sfirsitul saptaminii



Politistii de la Circulatie au avut de altfel un weekend plin de evenimente rutiere soldate cu raniti. Un astfel de eveniment s-a produs pe raza localitatii Dumbraveni, cind Stefan Bejenaru, de 50 ani, din comuna Gura Caiuti, judetul Bacau, in timp ce conducea autoutilitara marca Scania, nu a pastrat distanta laterala regulamentara si a acrosat o caruta. In urma impactului a fost ranit usor Ioan Wechter, de 57 ani, din Dumbraveni, pasager in caruta. De asemenea, in afara localitatii Haret, Bianca Sima, de 19 ani, din Marasesti, in momentul in care se afla la volanul unei Dacia Logan, nu a acordat prioritate de trecere la iesirea de pe un drum lateral autoturismului marca Opel Corsa, condus de Sorina Hostiug, de 23 ani, din Bacau, intrind in coliziune cu acesta. Aceasta din urma a avut nevoie de tratament medical. Politistii au mai trebuit sa intervina si in Adjud, dupa ce Daniel Matel, de 29 ani, din Homocea, in timp ce conducea auto marca Dacia 1310, din cauza vitezei, intr-o curba la dreapta a pierdut controlul volanului si a acrosat acostamentul. In urma impactului acesta a fost ranit usor. Si o fetita de 11 ani, din Vulturu a fost ranita, dupa ce masina in care se afla a fost implicata intr-un accident. Totul s-a petrecut in afara comunei Urechesti cind Gheorghe Pavel, de 73 ani, din Ploiesti, judetul Prahova, in timp ce se afla la volanul unui Ford, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de intoarcere si a intrat in coliziune cu masina condusa de David Turtoi, din Focsani. De asemenea, Dumitru Maricut, de 53 ani, din Galati s-a rasturnat cu masina dupa ce a pierdut controlul volanului. A rezultat ranirea usoara a lui Nicolae Bisca, de 60 ani, din localitatea Smirdan, judetul Tulcea, pasager in autoturism. (Raluca MANOLACHE)


Nu conduceti cind sinteti obositi!


Avind in vedere valorile ridicate de trafic, cit si numarul crescut al evenimentelor rutiere inregistrate in ultima perioada, politistii le recomanda soferilor sa nu conduca in stare de oboseala si cind isi programeaza calatoriile sa tina cont de temperaturile ridicate si de faptul ca oboseala accentueaza riscul de accident, sa respecte regulile deplasarii in coloana si sa nu se angajeze in depasiri hazardate. De asemenea, trebuie sa respectati viteza legala si sa conduceti cu multa prudenta, atentie si rabdare. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.