Ultima oră

Peste 300 ha terenuri agricole din Vrancea, scoase la licitatie

Doina Ganea
3 iul 2009 2267 vizualizări
Cele doua terenuri care fac obiectul concesiunii se afla in exploatarea S.C. Agroindustriala S.A. Maicanesti si S.C. Veritas S.A. Panciu u durata concesiunii este de 20 de ani

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MADR) concesioneaza luna aceasta unele suprafete de teren din Vrancea cu destinatie agricola, proprietatea statului, aflate in administrarea Agentiei Domeniilor Statului (ADS). Obiectul concesiunilor il reprezinta intr-o prima faza terenul cu destinatie agricola aflat in exploatarea S.C. Agroindustriala S.A. Maicanesti, adica o suprafata de 267,83 ha teren, din care 5,67 ha teren neagricol si pentru care se percepe o redeventa anuala de 678 kg de griu/ha. Caietele de sarcini se vor elibera de la ADS Bucuresti pina pe 13 iulie, depunerea ofertelor avind ca termen 21 iulie, iar licitatia va avea loc pe 22 iulie la ora 9.00. Un alt teren care va fi concesionat se afla in zona Panciu in raza exploatatiilor apartinind S.C. Veritas S.A. Panciu. Din suprafata totala scoasa la licitatie, 22,88 ha reprezinta terenuri agricole si 28,97 ha pe cele neagricole. Pentru aceasta suprafata se solicita 472 kg kg griu/ha/an redeventa. Caietele de sarcini in cazul de fata pot fi achizitionate pina pe 14 iulie la ora 12.00, depunerea documentelor se face pina pe 22 iulie la orele 16.00, iar licitatia va avea loc pe 23 iulie la ora 09.00. Potrivit oficialilor "Nivelul redeventei pentru terenul neagricol, respectiv: vegetatie forestiera, terenuri neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productie agricola, drumuri tehnologice si de exploatare agricola si ape - balti este de 25 kg griu /ha/an. Nivelul redeventei pentru terenul neagricol, respectiv pentru terenul aferent curtilor constructii este variabil, fiind calculat diferentiat pe unitati administrative si tipuri de unitati administrative", se arata in anuntul postat pe site-ul MADR. Durata concesiunii este de 20 de ani. Licitatia cu strigare pentru aceste concesiuni va avea loc la sediul Agentiei Domeniilor Statului Bucuresti. (D. GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.