Ultima oră

Procurorii vrinceni, felicitati de procurorul general

Nicoleta Cristea
3 iul 2009 1123 vizualizări
Numarul mare de dosare pe masa fiecarui procuror din Vrancea nu ii impiedica pe acestia sa se remarce Cu ocazia Zilei Justitiei , procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a tinut sa felicite o serie de magistrati care s-au remarcat anul acesta prin activitatea depusa.

Procurorul general al Romaniei a adaugat in mesajul sau de felicitare ca meritele deosebite vin prin prisma instrumentarii unui numar mare de cauze, un numar ridicat de rechizitorii, cauze complexe si cu impact in comunitate. Printre magistratii felicitati se numara patru procurori vrinceni, doi procurori din cadrul Parchetului Judetean, prim procurorul unitatii, Ion Lefter, si un procuror din cadrul Parchetului Local. Paul Mihaila, acum procuror criminalist la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, este cel care a trimis in instanta dosarul fostului primar de la Mera, Gheorghe Sararu, in legatura cu taierile ilegale din zona in care pastorea edilul. Si procurorul Florin Cristinel Tirlea, din cadrul aceleiasi unitati, s-a confuntat anul acesta cu un dosar "greu", anume jaful de la societatea Metale International, caz rezolvat in citeva zile de la comiterea faptei si trimis in instanta dupa doar citeva luni. De altfel, in cazul acestui dosar, Judecatoria Focsani i-a condamnat pe cei trei inculpati la pedepse cu inchisoarea cuprinse intre 11 si 12 ani. Nicolae Pircalabescu, procuror la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, a solutionat cazul unui furt al unei masini, fapta comisa in urma cu doi ani. Cei doi inculpati, Vladislav Pinzari si Robert Girleanu, sint judecati acum la Judecatoria Focsani. "Toti procurorii din judet merita felicitari. Sint foarte putini procurori, iar volumul de munca foarte mare. Este dublu fata de anul trecut, si cu jumatate din efectiv", a tinut sa precizeze prim procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Ion Lefter. Procurorul Kovesi a tinut insa sa multumeasca si magistratilor care s-au pensionat in acest an si a anuntat ca acestia vor primi o scrisoare de multumire, ca semn al aprecierii efortului depus. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.