Ultima oră

Instructorii auto au protestat la ARR

Raluca Manolache
3 iul 2009 1417 vizualizări
15 instructori auto independenti l-au luat la rost pe directorul ARR Vrancea pentru ca de aproape o luna nici o scoala de soferi nu mai colaboreaza cu ei u Este peste puterea si competenta mea , a spus Nicu Tanase u oamenii au inaintat un memoriu si la Prefectura

Instructorii auto independenti din Vrancea au protestat ieri fata de decizia luata de Ministerul Transporturilor, care ii lasa fara munca. Dupa aproape o luna in care acestia nu au mai reusit sa cistige vreun ban, instructorii au decis sa mearga la sediul Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Vrancea si sa ii ceara socoteala directorului institutiei, Nicu Tanase. Inca de la primele ore ale diminetii 15 instructori din judet s-au prezentat la ARR pentru a solicita suspendarea unei circulare care le interzice sa mai functionize ca si persoana fizica si sa mai ia cursanti pina la elaborarea unor norme legislative. "Saptamina trecuta la Bucuresti a fost un miting la care au participat circa 400 de instructori auto independenti. In urma mitingului am inteles ca s-a ajuns la un consens si un reprezentant al Ministerului Transporturilor a comunicat ca instructorii independenti sa isi desfasoare activitatea in continuare, lucru care nu s-a intimplat. Nu avem nici o hirtie scrisa prin care sa ni se interzica sa mai profesam. Nu stim care este motivul", a spus Mircea Gheorghiu, instructor auto. De asemenea, Emil Ravoiu, liderul Cartel Alfa Vrancea, confederatie la care este afiliat sindicatul instructorilor auto, i-a transmis directorul ARR ca nu exista in acest moment o baza legala prin care sa li se suspende activitatea. "Nu stiu in ce tara se mai intimpla ca la noi, sa se ia dreptul la munca al unor oameni. Vor sa munceasca si le este ingradit dreptul la munca. Noi asa consideram. Prin aceasta circulara consider ca se face o discriminare", a precizat Emil Ravoiu. De partea cealalta, Nicu Tanase le-a spus instructorilor auto ca din punct de vedere uman este alaturi de ei, insa problema nu poate fi rezolvata pentru moment. "Pe 11 iunie s-a dat legea 218/2009 care reglementeaza aceasta activitate. Este o lege data de Parlamentul Romaniei. Eu nu vreau sa ma rezum la a spune acest lucru, de a ma delimita, insa este peste puterea si competenta mea. Normele de aplicare a legii inca nu au aparut. Din pacate aparitia acestor norme afecteaza buna desfasurare a activitatii instructorilor auto independenti", le-a spus Nicu Tanase. In aceste conditii, instructorii auto au plecat de la sediul Autoritatii Rutiere Romane Vrancea fara sa primeasca raspunsurile dorite. Suparati, instructorii au inaintat un memoriu la Prefectura. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.