Ultima oră

26 kg preparate din carne, expirate pe galantare

Nicoleta Cristea
2 iul 2009 1240 vizualizări
neregulile din magazine au fost sanctionate cu 33 amenzi in valoare de 126.300 lei, dar si cu 16 avertismente

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea a dispus oprirea temporara de la comercializare a 135,2 kg preparate din carne, in valoare totala de 2.209 lei, aflata pe galantarele magazinelor din Vrancea, care contineau abateri de informare si etichetare. In acelasi timp, comisarii CJPC au dispus si oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a unei cantitati de 26 kg preparate din carne, in valoare de 304,5 lei , care era expirata. Aceste abateri au fost constatate cu ocazia unor verificari desfasurate la 45 de operatori economici din judetul Vrancea, atit din mediul urban cit si din mediul rural, unde se comercializeaza preparate din carne. Din cantitatea totala verificata, respectiv 7.600 kg preparate din carne, s-au constatat abateri de la prevederile legale la o cantitate de 956 kg. 20 de operatori economici din cei 45 verificati nu respectau, la momentul controlului, prevederile legale privind modul de indicare a preturilor. Pe galantarele magazinelor au fost gasite preparate din carne expirate de 6 - 7 zile, dar si produse cu abateri de calitate, cum ar fi continutul de amidon peste cel prevazut, procent de apa mare. "Pentru inlaturarea abaterilor de calitate rezultate in urma analizelor de laborator si limitarea consecintelor, s-au transmis adrese de sesizare a comisariatelor judetene pe raza carora isi desfasoara activitatea producatorii", au aratat comisarii CJPC Vrancea. Acestia au mai descoperit si abateri de etichetare, respectiv traduceri ale listelor ingredientelor cu tusul partial sters si cu omiterea elementelor care erau mentionate pe eticheta originala, de exemplu E-uri. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.