Ultima oră

Singe de pesedisti pentru vrinceni

Raluca Manolache
2 iul 2009 1248 vizualizări
Constantin Guguianu, consilier judetean, dr. Mihai Nedelcu, directorul Directiei de Sanatate Publica si Coman Andrei, directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii, s-au lasat intepati pentru a dona singe

Membrii PSD s-au incolonat ieri la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona singe. Acestia s-au lasat intepati dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, a facut un apel public prin care le-a cerut celor din echipa sa, dar si "fiilor Vrancei" sa isi gaseasca timp pentru a merge sa doneze. Printre cei care au vizitat ieri banca de singe s-au aflat dr. Mihai Nedelcu, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, Constantin Guguianu, directorul Casei Judetene de Pensii si consilier judetean PSD, dar si Coman Andrei, directorul adjunct al CJP. "A fost pentru prima data. Ar fi normal ca fiecare medic sa constientizeze ca este nevoie de singe pentru a salva vieti. Am vrut sa dau un exemplu", a spus Mihai Nedelcu. Prin gestul lor, pesedistii sper sa atraga cit mai multi vrinceni sa doneze singe. Daca noul sef al DSP a donat pentru prima data, Constantin Guguianu nu este strain de donarea de singe. Acesta este un donator fidel al Centrului. "Este foarte binevenita aceasta actiune. Mi-a placut ideea si ar fi frumos daca o sa mai tina, sa nu fie doar un avint tineresc si atit", a precizat dr. Mioara Hanta, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Vrancea. De altfel, pesedistii care au donat ieri singe au intrat in posesia tichetelor valorice insa au promis ca acestea vor ajunge la niste persoane care intr-adevar au nevoie de ele. Si militarii de la Brigada 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" se gindesc foarte serios sa "renunte" la o parte din propriul singe. Cei care doresc sa doneze singe trebuie sa aiba virsta cuprinsa intre 18 si 62 de ani, greutatea minima de 58 kg la fete si 60 la baieti, tensiunea arteriala peste 110/60 mmHg, sa nu aiba sau sa fi avut una dintre bolile: hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, tensiune peste 18 mmHg, boli de piele, femeile sa nu fie insarcinate, in perioada menstruala sau de lauzie, sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimile luni, sa nu fi consumat bauturi alcoolice ori grasimi cu 72 de ore inaintea actului de donare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.