Ultima oră

Inundatii la Adjud

Ziarul de Vrancea
1 iul 2009 1913 vizualizări
36 de gospodarii si o sala de clasa de la Grupul Scolar Gheorghe Bals au fost inundate, in urma ploilor abundente u aversele au creat probleme si in Focsani, dar si la Ploscuteni

Ploaia torentiala cazuta in cursul zilei de luni a facut multe pagube in municipiul Adjud. In mai putin de jumatate de ora, la dispeceratul ISU Vrancea s-au primit unsprezece apeluri pe 112 din partea unor locuitori ai municipiului, care solicitau sprijinul pompierilor pentru evacuarea apei din gospodariile proprii, precum si din unele obiective din oras. La fata locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Sectiei de Pompieri Adjud, carora li s-a alaturat un autocamion cu o motopompa din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani. în urma ploilor cazute au fost inundate noua strazi, respectiv Morii, I. L. Caragiale, Aurel Vlaicu, George Bacovia, Stefan cel Mare, Ioan Slavici, Copacesti, Nicolae Balcescu, Islaz, au fost afectate curtile a 36 de gospodarii, s-au inundat 7 beciuri si au fost descoperite 30 de pasari moarte. De asemenea, a fost inundata curtea Grupului Scolar "Gheorghe Bals", apa ajungind si intr-o sala de clasa, afectind parchetul si mobilierul. Ieri dimineata, un echipaj din cadrul Sectiei de Pompieri Adjud a fost solicitat pentru a scoate apa din beciurile a doua locuinte situate pe strada Ana Ipatescu din municipiu. De asemenea, din cauza fenomenelor meteo periculoase, in Focsani un copac a cazut pe strada Cotesti. La fata locului s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri, care au intervenit cu mijloacele din dotare pentru degajarea copacului cazut pe carosabil. Si la Ploscuteni pompierii au trebuit sa intervina dupa ce mai multe drumuri au fost distruse din cauza ploilor, care au cazut in urma unei ruperi puternice de nori. (Dan CHIRIAC)


Atentionare meteo


Corbita, Homocea si Adjud s-au aflat ieri pentru o ora sub atentionare meteo. In acest sens, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a primit o atentionare meteorologica de fenomene periculoase imediate, prin care se prognozau cantitati de precipitatii de 20 - 30 l/mp, grindina, posibile intensificari de scurta durata ale vintului si descarcari electrice. Atentionarea a fost valabila pentru intervalul orar 15.05-16.05 in localitatile Corbita (sat Serbanesti), Homocea si Adjud. Pentru prevenirea unor eventuale probleme, autoritatile locale au trebuit sa monitorizeze in permanenta si cu maxima atentie situatia existenta, in scopul limitarii efectelor negative si a avertizarii operative a populatiei in eventualitatea aparitiei unor situatii de urgenta. Orice problema sau situatie deosebita se va comunica in timp operativ la dispeceratul ISU, telefon 0237/611.212, sau prin intermediul Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta 112. (R. MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.