Ultima oră

Facturi platite prin PayPoint

Doina Ganea
30 iun 2009 2073 vizualizări
Serviciul permite sa va platiti facturile in timp ce faceti cumparaturi, chiar si in zilele nelucratoare u in Focsani sint noua puncte de retail de tipul PayPoint, iar in judetul Vrancea alte 20 de terminale

PayPoint reprezinta o noua modalitate de plata a facturilor in Romania, acest serviciu avind menirea de a usura si simplifica modalitatea de efectuare a platilor catre furnizorii de telefonie mobila, gaze, electricitate. PayPoint este un serviciu prin care oamenii isi pot plati facturile in timp ce fac cumparaturi, punctele de retail fiind deschise 7 zile din 7. Ceea ce trebuie sa faca o persoana este sa se prezinte cu factura la un terminal Pay Point, sa o inmineze vinzatorului si sa achite contravaloarea ei. Si cartelele telefonice pot fi incarcate prin PayPoint. Serviciul este gratis, avantajul fiind ca nu trebuie cautat un anumit ghiseu sau punct de incasari. Facturile se pot achita si simbata si duminica, atunci cind in mod obisnuit unitatile de furnizare a serviciilor de utilitati au ghiseele proprii inchise. Cei care achita facturile primesc o chitanta si contul lor va fi creditat in prima zi lucratoare. Punctele PayPoint se pot gasi in minimarketuri, hipermarketuri, statii de benzina, toate fiind atent selectionate pentru programul lor prelungit, pozitiile adecvate si serviciile prietenoase. In Vrancea exista PayPoint in peste 20 de localitati din care trei sint orase. In Focsani exista nu mai putin de noua puncte de retail de tipul PayPoint, acoperind practic toate cele cinci zone ale orasului. "Da, e un lucru bun. Eu chiar mi-am platit facturile de la curent si telefon aici in cartier. E bine ca e aproape si poti achita imediat", ne-a spus Victorita Panaite din Focsani. Unii clienti apreciaza serviciul pentru "calitatea" de a fi deschis in zilele nelucratoare. "E fain! Eu daca vin vineri seara de la munca si mi-am luat salariul a doua zi, simbata nu am unde sa-mi platesc unele facturi. Asa ca aici vii, achiti factura, ti-ai luat de-o grija si mai faci si cumparaturi", ne-a spus Petrica Nistor.


Un serviciu englezesc cu 6.000 de clienti


In Romania, compania si-a lansat oficial serviciul de plata a facturilor in numerar sub brand propriu in august 2008 si si-a extins portofoliul de clienti prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare, inclusiv cel al utilitatilor, al serviciilor financiare si de asigurari, al operatorilor de cablu TV si al operatorilor de telefonie mobila. La sfirsitul anului financiar aprilie 2008 - martie 2009, PayPoint Romania avea 5.702 terminale in intreaga tara. PayPoint este principalul operator de plati cash si online din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, desfasurind operatiuni si in Irlanda si Romania. Compania proceseaza anual 540 milioane de tranzactii in valoare de peste 10 miliarde euro pentru 6.000 de clienti, furnizori si comercianti. Printre clientii actuali PayPoint din tara noastra se numara E.ON Gaz Romania, E.ON Furnizare Moldova, Allianz Tiriac, Enel Energie, Romtelecom, UPC Romania, Zapp Mobile si GDF Suez Energy Romania. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.