Ultima oră

Angajatii din penitenciar intra in greva

Nicoleta Cristea
30 iun 2009 995 vizualizări
Vom ajunge in imposibilitatea de a ne continua activitatea , spune liderul de sindicat Nicusor Cucu, referindu-se la subfinantarea cronica a sistemului de penitenciare

Astazi, angajatii Penitenciarului Focsani au demarat o actiune de protest, pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta unitatea. Este vorba despre un protest fara incetarea lucrului, de tipul grevei japoneze, in care vor fi angrenati salariatii din toate penitenciarele, pe tot parcursul zilei de astazi. "In ceea ce ne priveste pe noi, pe plan local, este vorba despre problema subfinantarii si a lipsei de personal. S-au incercat de-a lungul vremii niste discutii, dar fara finalitate. Din pacate, si la Administratia Nationala finantarea vine de la Ministerul Justitiei, si mai departe de la Ministerul Finantelor. Insa in aceste conditii vom ajunge in imposibilitatea de a ne continua activitatea", a atras atentia Nicusor Cucu, liderul Sindicatului National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) Focsani. Acesta a mai aratat ca tocmai subfinantarea sistemului va face imposibila respectarea legii. Chiar daca angajatii Penitenciarului Focsani protesteaza, acestia au avut grija ca programul de munca sa fie respectat, iar activitatea din unitate sa nu aiba de suferit. Tocmai de aceea, conducerea s-a declarat de acord cu actiunile personalului. "Este o actiune organizata la nivel central. Ne-au anuntat ca este greva de avertisment, dar sint incredintat ca oamenii isi vor face in continuare datoria", ne-a declarat comisarul sef Ion Dita, directorul Penitenciarului Focsani. In functie de rezultatele actiunii de astazi, sindicalistii avertizeaza ca protestele vor putea continua. Astfel, pe 15 iunie a fost deja anuntata pichetarea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, pe 30 iulie greva de avertisment, dupa care va fi declansata greva generala, care va avea loc conform legii conflictelor de munca dupa parcurgerea etapelor legale. Potrivit liderilor de sindicat, la nivel central, sistemul penitenciar se afla in incapacitate functionala. 112 milioane lei (aproximativ 15% deficit) sint necesari pentru plata facturilor la utilitati, majoritatea penitenciarelor fiind amenintate cu intreruperea utilitatilor. Investitiile au fost oprite, iar drepturile salariale ale personalului nu pot fi asigurate. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.