Ultima oră

Militarii vrinceni la BRIGHT FUTURE

Raluca Manolache
27 iun 2009 935 vizualizări
Militarii din Garnizoana Focsani, respectiv de la Brigada 8 Artilerie Mixta si Brigada 282 Infanterie Mecanizata, au participat in perioada 22 - 26 iunie la exercitiul tactic pe harta BRIGHT FUTURE , organizat si condus de

Comandamentul Diviziei 1 Infanterie "Dacica". La acest exercitiu, intocmit pe baza unui scenariu fictiv, la baza caruia au stat cele mai noi concepte ale artei militare privind executarea operatiilor de stabilitate au luat parte peste 1.000 de militari din tara. Scopul acestuia a fost realizarea coeziunii personalului comandamentului diviziei, a structurilor subordonate, antrenarea in planificarea si conducerea operatiilor tip non art.5 sub comanda NATO, in conformitate cu prevederile Tratatului Organizatiei Atlanticului de Nord. "Pe timpul acestuia au fost exersate de catre militarii vrinceni procedurile NATO de comanda si control, au fost organizate peste 70 de momente tactice de la actiuni de lupta pina la cele de Cooperare Civili "" Militari, care au stat la baza verificarii capacitatii de reactie a comandamentului celor doua brigazi dar si a structurilor subordonate in situatii specifice teatrelor de operatii", spune mr. Toni Ene, ofiterul de relatii publice al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata. Exercitiul a solicitat din plin calitatile psihice, morale si fizice de lupta ale militarilor participanti. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.