Ultima oră

Tamponarile ramin si la politie

Dan Chiriac
27 iun 2009 960 vizualizări
Daca soferii nu se inteleg sau au rezultat alte pagube materiale, tamponarile se vor rezolva tot la politie u soferii pot merge direct la asigurator cind se gaseste masina avariata in parcare, daca avarierea a fost cauzata de obiecte cazute de pe acoperisul cladirilor sau cind intervine constatarea amiabila

Incidentele minore din trafic vor fi rezolvate la societatile de asigurari doar in cazul in care exista o intelegere perfecta sau nu exista alte pagube materiale. In caz contrar, soferii vor trebui sa mearga tot la Biroul de Tamponari pentru rezolvarea situatiilor create. Astfel, soferii vor putea rezolva pe cale amiabila o eventuala tamponare doar in anumite situatii. "Politia nu va mai fi implicata in cazul in care vor fi implicate doar doua masini. Situatia nu este valabila in cazul unui carambol, in care sint implicate mai multe autoturisme. De asemenea, se va merge direct la societatea de asigurari daca nu au fost create alte pagube materiale, decit cele de la autoturismele implicate. Orice alta paguba produsa va trebui sa fie anuntata la politie. Daca cei doi conducatori auto nu se vor intelege asupra celui care se face vinovat de producerea incidentului, tot politia va avea un cuvint de spus", a precizat comisarul Adrian Huzum, de la politia rutiera Vrancea. Doar in trei situatii soferii implicati in tamponari pot merge direct la societatea de asigurari. Astfel, proprietarul va merge direct la asigurator cind isi gaseste autovehiculul avariat in parcare, daca avarierea a fost provocata de obiecte cazute de pe acoperisul cladirilor, sau cind constatarea amiabila intervine intre partile implicate in tamponare. Soferii vor trebui sa dea o declaratie in care vor enumera pagubele materiale si circumstantele in care s-a produs accidentul.


In 24 de ore la Politie, daca unul din soferi se razgindeste


Pe de alta parte, in toate situatiile in care tamponarea survine unei contraventii care prevede suspendarea permisului, politia trebuie sa intervina obligatoriu. Daca unul din cei implicati in tamponare nu a acordat prioritate, a consumat alcool sau a trecut pe rosu, acesta trebuie sa se prezinte la politie. "Daca unul dintre conducatorii auto se razgindeste fata de cele intimplate, se poate prezenta la politie in 24 de ore. In aceasta situatie, politia ii va solicita celuilalt sofer sa se prezinte la rindul sau la politie. Aceiasi obligatie o au si soferii care comit o contraventie, de exemplu daca au consumat bauturi alcoolice. Daca nu se prezinta in 24 de ore, atunci li se va suspenda permisul", a mai precizat Adrian Huzum. Formularele pentru intelegerea amiabila au fost deja tiparite si vor fi gasite la sediul societatilor de asigurari. De altfel, este posibil ca in perioada urmatoare, orice sofer care va incheia o asigurare obligatorie sa primeasca un formular pentru intelegere amiabila. Acesta poate fi folosit in orice loc din tara, indiferent de locul producerii tamponarii. Va exista insa o evidenta computerizata pentru a se evita situatiile in care o tamponare sa fie declarata in mai multe locuri. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.