Ultima oră

Drumuri distruse si localitati in bezna

Ziarul de Vrancea
26 iun 2009 1043 vizualizări
Alunecarile de teren au afectat grav mai multe drumuri la Jitia si Vintileasca u ploile torentiale, insotite de fulgere si tunete, au lasat fara lumina noua localitati

Natura dezlantuita a afectat mai multe sectoare de drum din Jitia si Vintileasca. Informatiile furnizate Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea arata ca situatia este mai grava in Jitia, unde alunecarile de teren acopera incet dar sigur partea carosabila. Ca urmare a cantitatii mari de apa acumulate la nivelul solului in urma ploilor abundente din ultima perioada, alunecarea de teren de pe DN 2 N, la 500 m de centrul civic al comunei, s-a adincit si pune in pericol circulatia pe acel sector de drum, afectind in prezent peste 50 % din partea carosabila a drumului. în prezent se circula pe un singur sens, insa soferii trebuie sa fie foarte atenti pentru ca pot cadea victime in orice moment. "Se circula pe un singur sens cu mare atentie si in scurt timp nu se va mai circula intre Jitia si Vintileasca daca nu se intervine. Situatia s-a agravat si masinile abia mai trec", spune Neculai Noaptes, edilul comunei Jitia. De asemenea, la Vintileasca, in urma ploilor abundente din perioada 22-23 iunie, au fost afectate patru drumuri comunale: DN 2R-Jitia-Vintileasca-Bahnele, pe o lungime de 0,7 km, DC 178 A-Bahnele-dupa Magura, pe o lungime de 1 km si aparitia de fagase longitudinale, DC 178-Bahnele-Poiana Stoichii, afectat pe o lungime de 1,5 km si surpari laterale ale talazului pe o lungime de 90 m si DC 177-Vintileasca-Tanasari, afectat pe o lungime de 0,8 km. Au mai fost probleme si pe drumul vicinal Bahnele - Bahnele Sisiag, dar si pe drumul vicinal Neculele - Lulelea, afectat pe o lungime de aproximativ 1,2 km, în prezent, pe aceste sectoare de drum se circula pe ambele sensuri.


Peste 10 l/mp la munte


Aversele insotite de fulgere si tunete de ieri dimineata au lasat fara curent electric mai multe localitati. Astfel, in urma intemperiilor, in jurul orei 9.00, au fost afectati locuitorii din noua comunitati: Timboiesti, Obrejita, Slobozia Bradului, Coroteni, Cornetu , Padureni ,Caradanesti, Trestieni si Slimnic. Au fost inregistrate si un numar de patru deranjamente colective in localitatile Rebegari, Podu Stoica si Vidra. La ora 11.00 au mai ramas nealimentate cu energie electrica satele Caradanesti si Trestieni. "Cauzele producerii acestor incidente sint intemperiile atmosferice. Echipele de interventii ale SDEE si AISE Focsani sint pe teren. Speram ca in cel mai scurt timp toti consumatorii vor fi realimentati cu energie electrica", mentioneaza Dumitru Danila, directorul Electrica Muntenia Nord SDEE Focsani. Ieri dimineata s-au inregistrat precipitatii importante in zona de deal si de munte a judetului. Conform datelor centralizate de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea, cele mai abundente precipitatii au cazut la: Colacu "" 20 l/mp, Reghiu "" 15,7 l/mp, Groapa Tufei "" 8,5 l/mp si Tulburea "" 7,2 l/mp. (R. MANOLACHE, M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.