Ultima oră

Trei spitale din Vrancea, la control

Raluca Manolache
26 iun 2009 914 vizualizări
Verificarile la nivelul judetului vor fi facute de o comisie de la Ilfov

Trei unitati spitalicesti din Vrancea au intrat in vizorul Ministerului Sanatatii, urmind ca de saptamina viitoare activitatea managerilor sa fie luata la puricat. Astfel, Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", Spitalul din Adjud si Spitalul din Panciu se afla printre unitatile verificate de cele 19 comisii de control stabilite de Minister. Controlul se va derula in perioada 29 iunie "" 10 iulie si se va axa pe executia bugetara a unitatilor cu paturi, structurii datoriilor si felului in care au fost directionate fondurile platite la inceput de an. "Vorbim despre aproximativ 10% din totalul spitalelor din Romania. Restul nu au, in prezent, astfel de probleme, ceea ce dovedeste faptul ca, daca exista un management de calitate, se poate gestiona sistemul. Nu pot permite ca banii publici sa acopere lipsa de profesionalism si de performanta a anumitor manageri", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac. In Vrancea urmeaza sa ajunga comisia de control formata din reprezentantii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Ilfov si reprezentantii caselor de asigurari de sanatate din Braila si Galati. De asemenea, si reprezentantii de la DSP Vrancea vor face parte dintr-o comisie de control. Ec. Iuliana Mircea, dr. Mircea Stoenoiu si ec. Carmen Gheorghiu, alaturi de doi reprezentanti de la casele de asigurari de sanatate din Constanta si Tulcea vor merge in control la Galati. La sfirsitul perioadei de control, toate aceste date vor fi confruntate si se va lua o decizie cu privire la sumele care vor putea fi legal platite. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.