Ultima oră

Unchi si nepoata mistuiti de foc la Gologanu

Raluca Manolache
24 iun 2009 1320 vizualizări
Un barbat cunoscut cu viciul betiei a provocat un incendiu in care a murit atit el cit si nepoata sa de doar 14 ani u barbatul a adormit cu tigara aprinsa, care a dus la izbucnirea deflagratiei, la ora 3 dimineata u ajunsi la aproape o ora dupa declansarea incendiului, pompierii nu au mai putut salva cele doua suflete, corpurile fiind gasite carbonizate u Pacat de fata care a murit si care a avut ghinionul sa ramina peste noapte acolo! , marturiseste primarul din Gologanu, in asentimentul consatenilor consternati de tragedia produsa din inconstienta

Tragedie desprinsa parca din filmele de groaza in comuna Gologanu. La primele ore ale diminetii, o casa din localitate a ars din temelii, dupa ce proprietarul, cunoscut cu viciul betiei, a adormit cu tigara aprinsa. In urma incendiului si-au pierdut viata atit barbatul, cit si o fetita de doar 14 ani, nepoata acestuia, care a ales sa doarma sub acoperisul unchiului sau pentru ceea ce avea sa fie ultima sa noapte. Chiar daca pompierii au fost alertati de vecini, pentru cele doua suflete a fost prea tirziu. Incendiul a durat aproape trei ore si s-a raspindit rapid in toata casa. Pompierii au putut doar sa scoata din casa cele doua trupuri carbonizate. Desi fetita nu locuia cu unchiul sau, aceasta a decis sa ramina peste noapte la el. Criminalistii vor investiga cauzele incendiului, insa pina acum toate indiciile arata ca barbatul, beat fiind, a adormit cu tigara aprinsa.


Ghinionul care le-a adus moartea


Un barbat de 36 de ani si nepoata sa de doar 14 ani au murit arsi de vii. Din primele cercetari ale pompierilor se pare ca Neculai Gusta a adormit cu o tigara aprinsa si de aici si pina la tragedie nu a mai fost decit un pas. In citeva minute casa a luat foc si, pina la sosirea pompierilor, trupurile celor doua persoane aflate in casa au fost carbonizate. "Proprietarul era un consumator de alcool si ziua si noaptea. Muncea cu ziua, avea o casa cu trei camere, dupa ce vinduse o parte din terenul pe care-l detinea. Pacat de fata de 14 ani care a murit si care a avut ghinionul sa ramina peste noapte acolo!", ne-a spus primarul Dumitru Robu. Desi nu se luminase bine, vecinii au iesit pe ulita pentru a vedea grozavia, desprinsa parca dintr-un film de groaza. Trupul carbonizat al barbatului statea intr-un colt al curtii. Pompierii nu au stiut de prima data daca exista si a doua victima. Toata lumea a sperat ca fetita de 14 ani, care venise in vizita la unchiul sau, luni seara, sa fi plecat inainte de izbucnirea incendiului. Maria Caloianu, decedata in incendiul de luni noaptea, a avut marele ghinion sa aleaga sa ramina peste noapte la unchiul sau. Din pacate, dupa citeva minute, pompierii au gasit trupul carbonizat al fetitei. Aceasta mai are patru frati, care acum, impreuna cu familia, vor trebui sa-si ingroape sora.


Casa a fost facuta scrum


Dupa un apel primit pe 112, pentru localizarea si lichidarea incendiului s-au deplasat la fata locului doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Focsani care au intervenit in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) al comunei Gologanu. La sosirea la locul interventiei pompierii au constatat ca incendiul se manifesta cu violenta la nivelul intregii locuinte. în urma acestuia au ars aproximativ 70 metri patrati din acoperisul casei, construit din lemn cu invelitoare din tabla, doua camere de locuit, doua holuri, o bucatarie, o camara, dar si bunurile aflate in interiorul acestora. "Focul a izbucnit cel mai probabil de la o tigara. Proprietarul casei se afla sub influenta alcoolului, fiind un frecvent consumator. Cea de-a doua victima este nepoata barbatului, care a ramas luni seara la ruda sa", a spus colonelul Aurelian Nanu, seful interimar al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea. Casa lui Neculai Gusta a ars in totalitate, focul manifestindu-se de la orele 3.00 pina aproape de orele 6.00. Vecinii povestesc ca au vazut focul arzind mocnit, iar apoi flacarile au izbucnit deodata cu putere. Pompierii au fost chemati pe la orele 4.00, cind focul cuprinsese deja intreaga casa. La fata locului au ajuns si criminalistii care urmeaza sa stabileasca cu exactitate imprejurarile in care s-a produs tragedia. Acestia au ridicat urme de la fata locului, desi e destul de clar ca totul s-a produs din cauza unei neglijente. (Dan CHIRIAC)


Si-a aprins o tigara si a luat foc


O femeie de 32 ani din Paltin, dar care locuieste fara forme legale in Maicanesti, a ajuns luni in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani dupa ce a luat foc. Totul s-a intimplat cind Maricica Raduta, care se afla in evidentele medicilor cu afectiuni psihice, a incercat sa isi aprinda o tigara. Din primele verificari se pare ca femeia a luat foc in urma unei acumulari de gaze. In urma exploziei femeia s-a ales cu arsuri pe 45% din suprafata corpului, fiind diagnosticata cu arsuri pe brate, picioare si fata. Aceasta este internata la terapie intensiva si stare ei este stabila. Politistii au intrat pe fir si urmeaza sa stabileasca cu exactitate ce s-a intimplat. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.