Ultima oră

Marmureanu prevesteste marele cutremur

Dan Chiriac
24 iun 2009 1836 vizualizări
Un cutremur devastator este asteptat in Romania in urmatorii ani, dupa cum a declarat intr-o emisiune TV Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamintului (INFP).

Desi in trecut a declarat ca un astfel de seism este putin probabil in tara noastra in urmatorii ani, acesta a revenit, si luni seara, in emisiunea "Zig-Zag cu Ion Cristoiu", a spus ca Romania va fi zguduita de un cutremur foarte puternic, mai mare decit cel din 1977. "Va fi un cutremur similar celui din 1802, care a avut magnitudine 7,9 pe scara Richter, cind a crapat pamintul pe sute de metri. Acela a fost un seism la mare adincime, cum va fi si peste citiva ani. Estimam ca in citiva ani se va acumula energia care va provoca un cutremur major. Cu cit va fi mai tirziu, cu atit va fi mai mare", a spus Marmureanu. Desi cutremurele de pamint nu au putut fi prevestite de nimeni pina acum, directorul INFP a vorbit si despre unda seismica, care va avea un traseu care va afecta mai mult zona Moldovei, ajungind pina la Chisinau si Moscova. Sudul tarii va fi afectat, mai mult nordul Capitalei, dar unda va cobori spre Mehedinti si Serbia si mai putin spre Constanta, Bulgaria sau Turcia. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 45 minute, 56 secunde
sa ne intelegem, cand vorbim de Moldova, NU ne referim la provincia din Romania, ci la statul cu capitala la Chisinau ! asta incearca sa sustina dl Marmureanu : unda se va propaga ceva mai departe de citeste integral
, acum 739371 zile, 10 ore, 45 minute, 56 secunde
presupuneri sunt multe, destepti peste tot. Lasati lumea sa traiasca in liniste, PACALICILOR!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.