Ultima oră

Se reia vaccinarea gravidelor cu RH negativ

Raluca Manolache
22 iun 2009 1299 vizualizări
u dozele de vaccin necesare gravidelor de la Spitalul Focsani si Spitalul Adjud vor fi achizitionate cu fonduri primite recent de la Ministerul Sanatatii

Vaccinul care le ajuta pe femeile cu Rh negativ, aflate la a doua sarcina, de a nu respinge fatul, va ajunge din nou, dupa o perioada destul de lunga, in farmaciile spitalelor. In acest sens, Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit fonduri de la Ministerul Sanatatii, care au fost virate in bugetele Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si a Spitalului Municipal Adjud. Au fost astfel alocati 5.000 lei pentru Spitalul Adjud si 8.000 lei pentru Spitalul din Focsani in cadrul programului de profilaxie a sindromului de izoimunizare Rh. "Va trebui sa se faca un necesar de vaccinuri si in functie de bugetul alocat vor fi achizitionate dozele necesare", a spus Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului din Focsani. Pina acum situatia a fost foarte delicata, deoarece femeile gravide aflate in aceasta situatie au trebuit sa scoata bani grei din buzunar. Pe piata libera, un astfel de vaccin costa 500 de lei. "Unele dintre femei au trebuit sa cumpere acest vaccin. Cele care nu au avut fondurile necesare urmeaza sa se vaccineze la a doua sarcina", a mai spus Alina Pelin. Medicii spun ca administrarea acestui vaccin are rolul de a feri gravida aflata la a doua sarcina de riscul respingerii fatului de catre organism sau nasterea unui copil cu anemie. Doza trebuie administrata imediat dupa ce femeia a nascut, in termen de 3 zile sau pe parcursul sarcinii. Anul trecut, in Vrancea, 40 de femei insarcinate au avut nevoie de acest vaccin care se administreaza doar celor care au Rh negativ si care ar putea dezvolta incompatibilitati in sistemul Rh. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.